Je skvělé být v létě venku na slunci, relaxovat, užívat si sluneční paprsky a získávat vitamin D. Nelze ale zapomínat na rizika. Kůže se může spálit, poškodit a v dlouhodobém horizontu může dojít k jejímu předčasnému stárnutí, v horším případě ke vzniku nádorů. Slunce je mnohem agresivnější než dříve.Zvyšuje se totiž jeho aktivita a výrazně oslabuje ozonová vrstva. Týká se to i našich končin. Měli bychom se proto chránit nejen při cestách do exotických a přímořských krajů, ale i cestou do práce nebo při pobytu na oblíbené letní zahrádce či u vody.

Sluneční alergie?

Spousta lidí se nově setkává na vlastní kůži se sluneční alergií. Objeví se například svědivé zarudnutí, tzv. krupička či kopřivka, nebo dokonce mokvající puchýřky, a to na místech, která nebyla kryta oděvem. Tyto reakce jsou způsobeny zvýšenou citlivostí kůže vůči UV záření. Často vznikají i v kombinaci s užíváním některých léků.Vyvolavateli jsou například i místně používané protizánětlivé gely a krémy, ale mohou to být také rostlinné šťávy, či dokonce parfémy. „Pokud víte, že trpíte sluneční alergií, je potřeba citlivou pokožku na slunce zvykat. Alergická reakce totiž bývá nejvýraznější právě na začátku léta. Na začátku léta faktor zvyšte - na oblast dekoltu přes kosmetický krém aplikujte ještě krém s UV faktorem a noste například šálu či šátek,“ radí MUDr. Alena Machovcová, primářka oddělení dermatovenerologie FN Motol.

Mastná pleť nebo alergie na slunce?

Pro kůži citlivou na sluneční záření se sklonem k sluneční alergii je tu NOVINKA v podobě speciální gelové řady Daylong™ sensitive. V nabídce je Daylong sensitive SPF 50+ a Daylong sensitive SPF 30 ve spreji se snadnou aplikací ideální na sport.

Spolehlivá ochrana pro celou rodinu

Produkty Daylong spolehlivě ochrání před nežádoucími vlivy sluníčka celou rodinu. Produkty nově najdete ve čtyřech barevných řadách, které jsou určeny pro dospělé, na citlivou kůži, pro děti a péče o pokožku po pobytu na slunci.

Nevíte, jaký jste fototyp a jak vysoký ochranný faktor použít? Jděte na www.daylong.cz