Ví to každý rodič: Že sport je zdravý a i když se nebudeme bavit o vrcholovém sportu, je jisté, že sportování v zábavné formě je velice přínosné. Když na svém dítěti vidíme, že mu jídlo chutná a že začíná mít větší váhu než je průměrná váha dítěte v určitém věku, měl by to být pro nás alarm. Pokud nechceme, abychom měli na svědomí obézního adolescenta, kterému bude dělat problémy vyběhnout schody anebo se sehnout kvůli zavázání bot, měli bychom ho namotivovat k pohybu. Například tu jsou dvě volby, kterak „donutit“ děti k pohybu a to jsou dětské šipky nebo dětské kolo nebo koloběžka.

NEPŘÍZNIVÁ DOBA PRO SPORT

Odborníci zaznamenávají extrémní pokles pohybové aktivity dětí v rámci nesportovních i sportovních aktivit. Doba, kdy děti doma po škole jen zahodily školní aktovku a okamžitě vyrazily s kamarády ven, je pryč. Příčinou je ztráta disciplíny, všudypřítomné mobilní telefony, sociální sítě, ale i omezení volných prostranství, plácků a v neposlední řadě i omezení sportovních aktivit v rámci boje s covid-19.

POHYB PRO LENOCHY

Šipky jsou hra, která nenudí a zvláště s kamarády je to výjimečný relax a legrace. Když svému dítku koupíte k Vánocům elektronický terč na šipky, bude nadšené. Věřte, že mu budete muset vyčlenit na aktivitu házení šipek na terč určitý čas, protože jinak neudělá vůbec nic jiného! Nemusíte mít obavy ze zranění, jako dětské šipky slouží šipky s plastovým a ne s mosazným hrotem. Budete se divit, jak se váš dřívější lenoch bude mít motivaci zlepšovat. Celý šipkařský sport je doslova jako náboženství, nejúspěšnější a nejznámější hráči šipek se stávají legendami a pro děti jsou velkými vzory.

RYCHLÝ POHYB

Ne nadarmo se říká, že pro budoucí motoristy a motoristky je kolo odrazový můstek. Všichni jsme začínali na odrážedlech, jenže někteří z nás to už dál nedotáhli. Přitom jezdit na kole je příjemný pohyb, zrychlení oproti chůzi nebo běhu a navíc dnešní kola jsou propracovanější, odlehčenější, mají přehazovačky a galusky přizpůsobené terénu. Důležitá je opět motivace, ta je zásadní…, proto když chcete, aby vaše dítko jezdilo na kole, uzpůsobte tomu víkendové programy a vyrážejte s ním. Dnešní móda fandí koloběžkám a jezdí na nich i leckterý dospělý, i když to byla původně dětská hračka…