Město Karlovy Vary je samo o sobě nádherným místem k relaxaci a oddychu. Jednou do roka se ale toto poklidné lázeňské městečko mění v centrum plné českých i světových filmových star, společenských událostí, projekcí, večerních koncertů, nočních ohňostrojů a bujarých večírků. Letos proběhne Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary již po 45. a to v termínu od 2. do 12. července.

Jste-li milovníci filmu nebo večírků, tohle místo pro vás bude to pravé.

Centrem festivalu je hotel Thermal, kde je akreditační hala, většina pokladen, několik kinosálů, informace, přepážky ubytovacích agentur i kanceláře organizátorů. Na tomhle místě vám pomohou úplně se vším.

Co všechno ve Varech stihnout

Určitě doporučuji zhlédnout nějaký film. Když už vyrazíte na filmový festival, byl by hřích nenavštívit kinosál. Ten největší z celých Kalových Varů mají v hotelu Thermal, s kapacitou 1145 míst a kvalitním 3D zvukem. Už jen sedět v takovém kinosále je pro všechny filmové „fajnšmekry“ zážitek.

Po sezení v kině je skvělé se protáhnout a to třeba v bazénu. Jednou ze zajímavostí hotelu Thermal je vyhřívaný venkovní bazén na střeše hotelu. Volně přístupný je všem a za běžný návštěvní poplatek (80Kč/hod) si užijete nejen velmi příjemné relaxace v teplé vodě, ale i nádherný výhled na celou lázeňskou část města.

Procházka po Karlovarských kolonádách je další samozřejmostí, kterou byste měli do svého itineráře zahrnout. Prohlédnete si nejen nádherné historické budovy, ale i výlohy obchůdků a butiků s tím nejluxusnějším zbožím. Při procházce na kolonádě budete mít také velkou šanci potkat nějakou slavnou tvář. Pravidelnými návštěvníky festivalu jsou Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová, Bolek Polívka, Jiří Macháček nebo třeba Pavel Liška.

KAFE.cz zjistilo:

Vodafone, partner 45. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, se chystá oživit Karlovarskou kolonádu originální a v Čechách zcela unikátní 3D videoprojekcí na fasádu klubu Aeroport na Divadelním náměstí. Navíc v Karlových Varech spustil 3G síť pro vysokorychlostní připojení k mobilnímu internetu a u hotelu Thermal v době konání festivalu otevře internetovou kavárnu. Pro zákazníky Vodafonu pak zdarma drobné dárky jako jsou pláštěnky v přívěsku či dynamo nabíječky na mobilní telefon se svítilnou.

Pokud máte rádi pohled z výšky, doporučuji (mimo již zmíněného hotelu Thermal) navštívit rozhlednu Diana. Věž z roku 1914 najdete na Výšině přátelství nad Grand hotelem Pupp. Dostanete se k ní pěšky po lesních stezkách a nebo lanovkou. Jízda lanovkou trvá přibližně 3 minuty. Říká se, že za krásného počasí je z Diany vidět až do vzdálenosti 70km.

Vřídla v Karlových Varech

Na kolonádě potkáte nespočet stánečků, kde si můžete koupit stylový hrneček a pak zvesela ochutnávat minerální prameny, které vytékají na kolonádách. Předem upozorňuji, že citrónová minerálka z toho fakt neteče. Ochutnávání doporučuji završit přímo na Vřídelní kolonádě, kde je umístěno celkem pět nádob s vřídelní vodou o teplotách 72, 57 a 41°C. Vřídelní fontána je díky tlaku schopna vytrysknout až do výšky 12 metrů. A jelikož její teplota je 72 °C, je tam značné teplíčko. Tuto fontánu můžete znát i z filmu Vrchní, prchni, vzpomínáte?

Tip KAFE.cz

Určitě byste si neměli nechat ujít alespoň jeden z večírků v rámci programu filmového festivalu. Vstupy na tyto večírky bývají většinou volné (není to ale pravidlem). Zde teprve zjistíte, že Karlovy Vary opravdu umějí žít.

Odpočinek v nádherném parku Smetanovy sady. Tak to je další místo, na které v rámci filmového festivalu velmi ráda vzpomínám. Park leží v blízkosti hotelu Thermal, tudíž blízko festivalového centra dění. Není krásnější chvilka, než probouzející se letní ráno, kelímek voňavé kávy, čerstvé festivalové noviny a další festivalový den …

Filmový festival: Drahá záležitost?

Pokud vás napadá, že takový víkend musí vyjít velmi draze, není tomu tak. Záleží jen na vás kolik peněz hodláte v Karlových Varech utratit. Možnosti na ubytování jsou různé od luxusních hotelů v centru, přes hostel, po stanové městečko na stadionu AC Start Karlovy Vary. Městečko je vzdáleno asi 10 minut chůze od centra města. Ušetřit se dá i na jídle. Nemusíte se přeci stravovat v hotelech na kolonádě. A samotný vstup do kina na film je cenově velmi příznivý – 65 Kč (pokud si vyřídíte Festival pass – vstupenka do kina vás vyjde ještě levněji). Ucelenou nabídku ubytování a všechny další potřebné informace naleznete na oficiálních stránkách festivalu www.kviff.com

Přeji krásné filmové festivalování.

KAFE.cz zjistilo:

Návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech mají od 2. do 4. 7. a od 9. do 10. 7. vedle hotelu Thermal jedinečnou možnost naučit se, jak má vypadat pravý filmový polibek. Korunní pro hosty festivalu opět připravila Školu filmových polibků. Návštěvníci si tak mohou osvojit správnou techniku filmového líbání. V neděli 4. 7. od 13 hod se navíc role instruktora filmových polibků ujme moderátor Leoš Mareš.