Co budete potřebovat na 4 porce:

•250 g těstovin

•200 g brokolice

•200 g žampionů

•150 g cherry rajčátek

•1 cibule

•4 stroužky česneku

•1 dl olivového oleje

•sůl

Omáčka:
•150 g gorgonzoly

•150 ml smetany na vaření

•50 ml bílého vína

•sůl, pepř

Postup:

Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu. Zatímco se připravují, na hlubší pánvi rozpalte olivový olej a restujte na něm na jemno nakrájenou cibuli a česnek, než zesklovatí. V tu chvíli k nim přidejte také na kousky nakrájenou brokolici a nakrájené žampiony. Chvíli společně restujte, přidejte rajčátka a potom pánev zakryjte poklicí. Občas směs lehce promíchejte a nakonec ji osolte podle chuti.

Dále si připravte sýrovou omáčku. Sýr nakrájejte na malé kousky a vložte jej do menšího hrnce. Přidejte k němu všechny zbylé ingredience na omáčku a na mírném plameni směs zahřívejte tak dlouho, dokud se sýr zcela nerozpustí a nezhoustne. Když začne mít konzistenci středně husté omáčky, oheň stáhněte. Omáčku nalijte do pánve k zeleninovo-houbové směsi.

Hotové těstoviny přimíchejte do pánve se směsí a cca minutu nechte vše spolu povařit.

#clanek|3522402|3522406#

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!