Co budete potřebovat na 4 porce:
•250 g těstovin
•200 g brokolice
•200 g žampionů
•150 g cherry rajčátek
•1 cibule
•4 stroužky česneku
•1 dl olivového oleje
•sůl
Omáčka:
•150 g gorgonzoly
•150 ml smetany na vaření
•50 ml bílého vína
•sůl, pepř
Postup:
Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu. Zatímco se připravují, na hlubší pánvi rozpalte olivový olej a restujte na něm na jemno nakrájenou cibuli a česnek, než zesklovatí. V tu chvíli k nim přidejte také na kousky nakrájenou brokolici a nakrájené žampiony. Chvíli společně restujte, přidejte rajčátka a potom pánev zakryjte poklicí. Občas směs lehce promíchejte a nakonec ji osolte podle chuti.
Dále si připravte sýrovou omáčku. Sýr nakrájejte na malé kousky a vložte jej do menšího hrnce. Přidejte k němu všechny zbylé ingredience na omáčku a na mírném plameni směs zahřívejte tak dlouho, dokud se sýr zcela nerozpustí a nezhoustne. Když začne mít konzistenci středně husté omáčky, oheň stáhněte. Omáčku nalijte do pánve k zeleninovo-houbové směsi.
Hotové těstoviny přimíchejte do pánve se směsí a cca minutu nechte vše spolu povařit.
#clanek|3522402|3522406#
Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!