Diskutujte: Myslíte, že drogová minulost Terezy Pergnerové má vliv na její současný život?

Toto interview vyprovokovala samotná TEREZA PERGENEROVÁ (38). Pozvala nás na Barrandov do televize Nova, kde si naposledy ve svém životě přála promluvit o drogách. „Jednou provždy chci otočit list a toto téma uzavřít,“ vysvětlila. Povídali jsme si s ní tedy o drogách, ale následně také hlavně o dramatických okamžicích z nedávné doby, kdy se rozešla s přítelem.

Nejste zklamaná, že jste se obětovala pro rodinu, dobrovolně se stáhla ze světa showbyznysu a vaše rodina je nakonec stejně neúplná?
Toho bych nelitovala nikdy v životě. Prožila jsem si nádhernou mateřskou dovolenou se všemi radostmi a strastmi. A také doufám, že jsem pozitivně ovlivnila svou dceru Natálku. Až se jednou v životě dostane do problémů, budu vědět, že ji to nesmí položit.

Proč jste se vrátila k mamince? Neměla byste se o sebe v osmatřiceti letech postarat sama?
Ze dne na den jsme přišli o bydlení a s pěti zvířaty je skoro nemožné sehnat pronájem. Máme dva psy, dvě kočky a papouška. Abych si teď koupila byt nebo dům, na to opravdu nemám. K mámě jsem se nastěhovala jen dočasně. Beru to jako azyl.

Sama jste prozradila, že máte konflikty s bratrem, který žije s mámou. Není to spíš zoufalý krok než azyl?
Není.

Denně najezdíte dvě stě kilometrů, abyste odvezla syna do školy. I to považujete za rozumné?
Teď už naštěstí škola skončila, ale najezdila jsem toho víc. Do Chvatěrub, kde syn chodí do školy, je to šedesát kilometrů. Ráno jsem ho tam odvezla a odpoledne pro něj jela. Ale napadá vás ještě jiná varianta?

Jak teď vycházíte s otcem své dcery, který vás do této situace dostal?
Já ho miluju! V tom není co řešit. Kromě toho jsem velmi staromódní. Myslím si, že člověk má držet rodinu, dokud to jde, byť se pak chová submisivně.

Jiří se k vám zase vrátil?
Nebydlíme spolu, ale vídáme se kvůli dětem. To jsem ho měla vymazat ze svého života jen proto, že provedl něco špatného? Já nestřídám partnery a uvědomuju si, že žádnou jinou rodinu už bych mít nemusela. Jsem ráda za to, co mám, a byla bych ráda, kdyby se mi to povedlo udržet. Pak můžu být vzorem pro někoho, kdo obětoval partnera jen kvůli své ješitnosti nebo jiným problémům.

Jste mu teď ochotná zase věřit?
Podvedl mě hodně, ale já už jsem si zvykla na to, že chlapi jsou zbabělci. Neumí říci: „Není to pravda, že jsem dům koupil. Jen jsem ho pronajal, a tím jsem nás zadlužil. A teď vydělávám méně a už na to nemám.“ Kdyby to řekl, postavila bych se k tomu dřív a racionálněji.

Tip KAFE.CZ

Celý rozhovor si můžete přečíst v nejnovějším čísle časopisu STORY, který je právě v prodeji.