ČTVRTEK 22. 12. 2011

Zatímco jsi spal, ČT 1, 20:55

Sandra Bullock patří vedle Meg Ryan k neobsazovanějším představitelkám romantických komedií. Mezi její první úspěch se počítá také komedie Zatímco jsi spal z roku 1995. Sandra hraje osamělou Lucy, která se zamiluje do pohledného muže, který kolem ní každý den ráno prochází. Díky nehodě se dostane Lucy do jeho rodiny a roztáčí se kolotoč komediálních situací, které vyústí ve velkou lásku…vybere si nakonec Lucy toho samého muže? Nechte se překvapit a odpočiňte si u velmi povedené komedie.

PÁTEK 23. 12. 2011

Charlieho andílci, TV Nova, 21:25

Máte za sebou poslední chvíle úklidu? Pak je načase vyložit na chvilku nohy na stůl. Protože už jen pár hodin a začne v dětských očích nejočekávanější den roku, kdy rodiče mají plné ruce i nohy práce. Zabavit se můžete u akční komedie, kdy musí tři krásné agentky v podání Drew Barrymore, Cameron Diaz a Lucy Liu zachránit uneseného milionáře a ukradený software. A rozhodně o akci a zábavu nebude nouze...to vám garantujeme.

SOBOTA 24. 12. 2012

Micimutr, ČT 1, 19:00

Nová pohádka na Štědrý večer? Ani letos vás nezklameme. Česká televize představuje svůj výpravný pohádkový příběh pro děti a celou rodinu. Hvězdně obsazenou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud sami dokážeme udělat ten rozhodující první krok, napsala přední česká autorka Irena Dousková. Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou, v oblasti Velké Ameriky a v Praze. Tříhlavý drak, kterému naprosto realistickou podobu dodala realizace ve 3D, vznikl v Grafickém studiu České televize.

Pelíšky, ČT 1, 21:25

Který film rozhodně nesmí o Vánocích chybět? Ten, při kterém si můžete zalézt do pelíšku a odpočívat po povedeném, ale unavujícím večeru. Retrokomedie vypráví přitažlivý příběh, pojednaný v nejlepších tradicích české filmové komedie - nostalgicky laděných filmů, prodchnutých poezií, humanismem, ale i nakažlivou legrací a situačními gagy. Děj filmu je zasazen do pražské čtvrti Staré Košíře na konci šedesátých let, s krátkým epilogem přesahujícím do let sedmdesátých. Jemná poetika a humorná nadsázka jsou charakteristické pro mozaikové vyprávění životních osudů tří generací - stárnoucích rodičů, dospívající mládeže a malých dětí - ve zvláštním období našich dějin. Film získal hned několik cen.

Další tipy na Štědrý den:

  • Kdopak to mluví, TV Nova, 14:50: Slavná komedie o prvním roce života malého Mikeyho a hledání vhodného otce.
  • Hudbu složil, slova napsal, TV Nova, 21:25: Romantická komedie o tom, že najít lásku je mnohem těžší než složit nový hit.
  • Navždy mladý, TV Nova, 23:15: Příběh hibernovaného pilota, kterého zapomněli rozmrazit, a lásky, kterou nezničil ani ukradený čas.
  • Pretty woman, TV Prima, 21:30: Tradiční filmový hit o tom, že Popelka někdy existovat může a sny se mohou splnit.

NEDĚLE 25. 12. 2011

Jak vytrhnout velrybě stoličku, ČT 1, 14:30

K radosti dětí a dokonce i jejich rodičů na televizních obrazovkách nechybí ani letos česká komediální klasika o mimořádně podnikavém Vaškovi, který se rozhodl, že navzdory mamince si najde tatínka. Jaké bude jeho překvapení, když zjistí, že se trefil přímo do černého. Tuhle neděli odpočívejte a k tomu si pusťte mimořádně úspěšnou rodinnou komedii Marie Poledňákové. Stojí to za to nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale především pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce a neodolatelného Tomáše Holého.