Letos ještě nebyla na houbách, přestože houbaření považuje za skvělý relax. Po natáčení Gymplu se vrhla na každodenní taneční tréninky. „Do lesa se teprve chystám. Snad ještě porostou. Moc bych si přála, abych měla víc času,“ říká. Jen aby nedopadla jako v srpnu, kdy jsme ji po grilování u táboráku potkali na módní akci s devíti komářími štípanci na nohou! „V létě komáři štípou i mě, nejsem žádná výjimka. Docela si na mně smlsnou, protože moje krevní skupina je nulka negativní, po které prý oni extrémně jdou,“ směje se Miss World 2006.

Jste věrná svému příjmení? Co zvládnete uvařit?

Myslela jsem, že se zeptáte, jestli jsem věrná svému příteli. (smích) To by byl hodně ostrý nástup. To ano. Co se týče vaření, nemám k němu odpor, ale nestíhám se věnovat přípravě jídla. Žiju úplně jiným životním stylem než moji rodiče nebo babička.

Kdy jste naposledy stála u sporáku?

Před dvěma týdny jsem vařila kuskus.

Stravujete se po hospodách?

Spíš v dobrých restauracích, kde pracují s čerstvými surovinami a kde si můžu objednat salát z čerstvé zeleniny. Ten si ostatně často dělám doma, ale to nepovažuju za opravdové vaření.

Zmínila jste babičku. Nepřesvědčovala vás, že bez teplé stravy vám každý chlap uteče?

Všechny moje babičky vaří naprosto perfektně a nemusí mi říkat, že láska prochází žaludkem. Když uděláte svému drahému dobrou večeři, tak ho to potěší. Muži si na to potrpí. Dokonalé je, když umí i partner vařit, a navíc tak excelentně jako Ondřej. To je pak fenomenální!

Čím vás rozmazluje?

Nedávno udělal tvarohové knedlíky s jahodami. Absolutně mě tím dostal. Mně ještě nikdy žádný mužský nevařil. Vždy to bylo spíš naopak. Když chlap umí vařit, je to opravdu sexy.

V seriálu Gympl hrajete spolu s Ondřejem bývalé milence. Obsadila vás produkce na základě toho, že spolu chodíte?

Byla jsem oslovena s tím, že pro další díl hledají nové tváře a jestli bych byla ochotná přijít na kamerové zkoušky. Zanedlouho po nich mi volali do Londýna, že by byli rádi, kdybych tuto roli přijala. Úplně stejně to proběhlo se StarDance. Oslovili mě v lednu, kdy jsme se s Ondřejem ani neznali. Fakt, že oba budeme tančit, jsme zjistili v létě, kdy jsem potvrdila svou účast.

Takové záhadné náhody se vám stávají v životě často?

Věřím, že náhody neexistují. Jsem přesvědčená, že pokud vás má osud svést s někým dohromady, tak vám těch možností dá několik, kdyby to napoprvé nevyšlo.

Jak vás napadlo, že byste mohla být herečkou?

Napadlo to jiné, kteří mě oslovili. Začalo to v zahraničí, kde jsem dostala pár šancí v menších rolích. Každá dobrá modelka by měla mít trochu herecké vlohy. Hodí se to. Každopádně jsem nikdy herecké ambice neměla a potěšilo mě, že ve mně talent jiní objevili a dali mi šanci se předvést.

Je pro vás snazší hrát s blízkým člověkem, protože si tam pak nepřipadáte ztracená?

Většinou se nehrnu do projektů, ve kterých bych se cítila ztraceně. To nemám upřímně zapotřebí. Nebývám ztracená také proto, že se většinou dobře připravím, zvlášť když se jedná o projekt, se kterým začínám, a sebevědomí a jistotu v něm nabírám postupně. Natáčení Gymplu bylo velmi příjemné a zábavné, už jen pro pouhý fakt, že hraju bývalou přítelkyni svého současného přítele…

Která má ambici stát se současnou přítelkyní. Ne úplně!

To je velmi zjednodušená verze. Mezi ní a jejím bývalým je nevyřešený vztah, který díky tomu ovlivní vztahy ostatních postav. Diváci sami uvidí, jak se děj bude vyvíjet!

Co byste se od Ondřeje chtěla v herectví naučit?

Ondřeje znám z jeho divadelních rolí, kde mě naprosto okouzluje. Je na něm znát, že vyrůstal v hereckém prostředí. Vždy na něm obdivuju, jak si dokáže skvěle pamatovat texty. Dvakrát si je přečte a má to v hlavě.

Myslíte si, že se třeba jednou objevíte v jejich rodinném divadle?

To mě nenapadlo. Musím zopakovat, že jsem v minulosti nikdy neměla filmové a divadelní ambice, ale to neznamená, že bych měla důvod nepřijímat zajímavé herecké nabídky a výzvy.

Co vás přivedlo ke StarDance?

Mnoho faktorů. Znám tento projekt z Ameriky. V americké i české verzi jsem sledovala své známé a přátele, a navíc mě v letošním roce oslovili také z italské verze. Tuto nabídku jsem nemohla přijmout, protože jsem měla již podepsanou smlouvu s Českou televizí.

Jak vidí Taťána své šance v taneční soutěži a mnoho dalšího se dočtete v časopise Story, který je právě v prodeji.