Had, co spí na zadečku

Tantra je starodávné indické umění posvátné sexuality i životní filozofie. Podle tantrické tradice vznikl svět milostným tancem boha Šivy a bohyně Šakti. Všichni lidé jsou jejich ztělesněním a jsou si tudíž rovni. Tantra uvolňuje energii kundaliní, tzv. hadí sílu, která bývá zobrazována jako svinutý had na základně páteře. Jak se had probouzí a rozvíjí, energie stoupá po páteři nahoru všemi sedmi energetickými centry (čakrami) a spojuje tak sexualitu se spiritualitou. Kundaliní lze probudit pomocí zdravého způsobu života, speciálních dýchacích cviků, milostných poloh a právě pomocí masáží. Pokud se sexuální energii naučíme dát průchod, může se stát zdrojem kreativity a uvolnění našeho potenciálu.

Třecí plochy

Na webových stránkách www.tantramasaze.com se dočítám, že před párovou tantrickou masáží bychom si s partnerem měli ujasnit tři zásadní otázky: 1. Chci/chceš maséra, nebo masérku? 2. Absolvujeme masáž v jedné, nebo v oddělených místnostech? 3. Půjdeme do masáže pohlaví? Na trojku se partnera ani neptám. Zamítnuto dopředu. U druhého bodu se shodneme, že chceme zážitek sdílet bok po boku. Zato z bodu jedna se vyvine diskuse. Že přítel bude mít masérku je tak nějak samozřejmé. Ale co já? Abyste rozuměli: Když jsem předloni absolvovala (v jiném salonu) tantrickou masáž, mravně jsem zvolila masérku. Jenže celé dvě hodiny mi byla hrozná zima, a to i když na mě pustila přímotop. Energie mezi námi prostě nefungovala. Na „opravný“ pokus jsem tedy šla k muži a to bylo! Mužsko-ženská polarita vytvořila úžasnou dynamiku. Jenže teď se bojím, aby přítel na maséra nežárlil. Respektive nechci se vyrovnávat s pocitem viny, že asi žárlí. V zájmu domácí harmonie volím tedy taky ženu.

Jak je to s pohlavím

Párům, které na sebe žárlí nebo mají tendenci kontrolovat, zda se něco partnerovi dostatečně líbí, se doporučuje masáž v oddělených místnostech. Potom si mohou dát společnou koupel nebo odpočinek v jedné místnosti. Na rozhodnutí, zda zvolit muže a ženu, nebo dvě ženy, se vedle ohledů na možnou žárlivost partnera podílejí pocity ženy: zda je jí příjemné, když se jí bude smyslně dotýkat jiná žena, nebo pro své vzrušení potřebuje spíš přítomnost muže. U masérky můžete mít pocit, že vašemu tělu lépe rozumí, s masérem zase zažijete zajímavou mužsko-ženskou dynamiku. Ta má samozřejmě jasné vymezení, tedy absence sexu a výměny něžností. Masáž intimních partií ale tantrická masáž obsahovat může (i když nutně nemusí). Z Kámasútry možná znáte poetické výrazy jako brána života, lotosový květ, Afroditina zahrada, Venušina perla či nefritový chrám. Všechny označují ženské pohlavní orgány, v sanskrtu joni.

Mužské pohlaví se nazývá lingam nebo vajra. Ohledně masáže joni a lingamu je důležité vyjasnit si, kam až může masér zajít. Přičemž hranice by se vždy měly stanovit podle méně odvážného z partnerů.

Povídání jako předehra

Mladinká Petra nás vede do masírovací místnosti ponořené v příjemném přítmí. Voní tu bylinky. Popíjíme s přítelem čaj, zobeme ovoce a jen tak krafeme. Pak přichází Petra s kolegyní Janou a všichni se snažíme rozhýbat kolečka komunikace: proč jsme přišli, co očekáváme, jaké máme zkušenosti... A já zjišťuju, že přítel ještě nikdy na žádné masáži nebyl. Nikdy! Valím oči, to jsem fakt nevěděla. A já ho rovnou dotáhnu na tantru, no nazdar. Protože jsme dopředu odmítli intimní masáž, čeká nás tzv. Smyslný rituál uctění těla, což je jakýsi opatrný úvod do tantra masáže. Ok, jdeme na to. Masérky nám nechají intimčo, my se osprchneme, zabalíme se do hedvábých šátků a zazvoníme na zvoneček, jako že můžeme.

Orgasmus povolen

Tantrická partnerská masáž je vlastně bezpečná forma experimentu, kdy oba partneři zjišťují, co s nimi dělají doteky někoho „cizího“, aniž by to ohrozilo jejich vztah. Hranice jsou předem jasně dané. Masér či masérka musí vždy zůstat v roli průvodců. Během masáže má klient čistě přijímací roli, nemusí nic vracet nebo oplácet. Pocity při rituálu tantrické masáže mohou být velmi intenzivní a může dojít k orgasmu. Pokud to pro jednoho z partnerů není v pořádku, musí to sdělit masérovi, který pak od začátku intenzivně rozvádí probuzenou sexuální energii.

A povídá se i po tom

Ležíme vedle sebe, naše nahá těla se lesk nou olejem. „Jen se ke mně teď nezkoušej tulit, jsi děsně mastnej,“ varuju přítele. Ani ho nehne, jen leží a vrní. Obvykle při masáži do deseti minut usínám, tentokrát jsem ale nezabrala ani na pikosekundu. O úvodním rituálním tanečku, který kolem mě masérka prováděla, vám moc neřeknu, měla jsem povinně zavřené oči. Nahřátí teplými ručníky ale bylo báječné. Shodujeme se, že hlazení peříčky a kožešinkovými rukavicemi (vzpomínáte si na film Spiklenci slasti?) nám přišlo trochu úchylné a moc nás neoslovilo. No ale masáž byla super, lávové kameny nikdy nezklamou a „potantricku“ už vůbec ne. Těším se do sprchy, až ten olejový film smyju. Pak zas zvoneček a popovídání o tom, jaké to bylo. Snažíme se to zkrátit a v podstatě masérkám utíkáme. Máme totiž hrozný hlad a tematicky vyrážíme do indické restaurace.