Na začátku 20. století se o ženské touze nemluvilo, nyní by však hora popsaného papíru určitě několikrát převýšila Mt. Everest. Pravidelný sex je ta nejlepší dostupná medicína. Nabíjí energií, optimismem a pocitem štěstí. Možná ovšem, že o ženské sexuální touze nevíte pár, ne příliš podstatných, ale zajímavých faktů.

Mohlo by vás také zajímat: Chuť na sex: Co dělat, když se neshodnete

Touha se dědí

Britští vědci zkoumali sexualitu dvojčat a dospěli k zajímavému závěru. Nezávisle na faktu, že své libido může ovlivnit každý (množstvím vypitého alkoholu, konzumací drog, kouřením, kvalitou a kvantitou sexuálních styků atd.), touha po sexu se dědí z matky na dceru. U temperamentních „jižanek“ tudíž nehrozí, že by porodily ledovou královnu.

Sexualita je v mozku

Pro stupeň sexuální náruživosti ženy je velmi důležitý ženský hormon estrogen. Míru slastné otupělosti ale řídí část mezimozku zvaná hypothalamus. Ten doslova diriguje ženskou touhu. I když má žena estrogenu dostatek, není jí to nic platné, pokud jej mozek nedokáže identifikovat.

Sója zabíjí libido

Odborníci na zdravou výživu tuto plodinu léta velebí. Sója dokáže zaopatřit hebkou pokožku, lesklé a silné vlasy a úžasnou postavu. Tak v čem je tedy problém? Phytoestrogeny, které sója obsahuje, mění činnost endokrinního systému a snižují tak libido o 70 – 80 %. Pokud si i tak chcete zachovat věčné mládí, ale zároveň se nechcete vzdát skvělého sexu, měla byste sóju konzumovat maximálně třikrát týdně.

Nedostatek touhy je zdraví škodlivý

Frigidita a nedostatek orgasmu jako její důsledek vedou k infekčním onemocněním. A ještě něco – sexuálně chladné ženy jsou častěji neurotické a léčí se s depresí.

Viagra pro ženy?

Muži svou zázračnou pilulku mají. Ale co ženy? Lék povzbuzující sexuální apetit, který by se vyrovnal Viagře, bohužel zatím neexistuje. O to usilovněji se o jeho výrobu farmaceutické firmy snaží. Vědci slibují, že za tři roky bude možné v drogerii zakoupit nosní sprej a náplasti, které posílí ženské libido. V Anglii už dokonce prodávají náplast, která zvyšuje produkci endorfinů (hormonů, které způsobují příjemné fyzické pocity).

Pomocníci pro zvýšení touhy (u žen)

  • Dejte si dvě lžičky medu denně. Tolik vám podle odborníků stačí k dokonalé restauraci vaší povadlé sexuální touhy. Pomůže taky, když se vzdáte sladkostí a alkoholu. Dejte si raději špagety, ovoce a zeleninu a sklenku suchého červeného (opravdu jen jednu).
  • Nepodceňujte trénink. Čím častěji, tím lépe. Pokud nechcete zapomenout, jak chutná touha, měla byste se podle lékařů milovat pravidelně. Libido totiž nic nestimuluje lépe než neustálá praxe. Nejlépe alespoň dvakrát týdně.