Inspiraci můžete čerpat téměř odkudkoli. Ze známých zemí, které jsou považovány za kosmetické velikány, jako je třeba Francie či Spojené státy, vědeckých výzkumů či ženských časopisů. Ale co zkusit trochu exotičtější nápady?

Italské know-how!

Olivový olej

Díky olivovému oleji chutná jídlo lépe, je zdravější a můžete ho použít jako zálivku do salátů i do teplé kuchyně. Ale nejen to! Pokožka je po něm krásně hladká, napnutá, hebká, pružná a hydratovaná. Nedávné japonské studie dokonce dokazují, že použití olivového oleje na obličej a tělo po pobytu na slunci může pomoci v boji proti rakovině kůže. Odborníci se také domnívají, že vitamín E a další antioxidanty obsažené v panenském olivovém oleji pomáhá pokožku „pročistit“ a neutralizují se některé z volných radikálů vytvořené UV zářením.

  • Pro zdraví: snižuje cholesterol a krevní tlak, silný antioxidant, zlepšuje se vaše chuť
  • Pro tělo: hydratace, vyhladí vrásky, čistí a uklidňuje pleť, ošetřuje popraskanou kůži, vytváří na pokožce příjemný film, hodí se pro normální, suchou i citlivou pokožku

Vlastní kosmetika…nemusíte si sahat hluboko do kapsy, abyste měly doma dokonalou kosmetiku z olivového oleje.

Hydratační maska z olivového oleje

Smíchejte tři polévkové lžíce olivového oleje, 3 polévkové lžíce citrónové šťávy a 3 polévkové lžíce práškového cukru. Kaši pak naneste na očištěnou pleť a nechte 10 minut působit. Poté omyjte teplou vodou.

Výrobky:
Olivové zpevňující tělové mléko, 100 ml, Doliva, 135,-
Hydratační tělový sprej s olivovým olejem Planet Spa, 150 ml, Avon, 134,-
Šampón na vlasy s BIO olivovým olejem, 200 ml, Oliveti, 120,-
Omlazující krém na obličej, 50 ml, OLIVE TOUCH, 390,-

Orientální Indie!

Přírodní bylinky a koření

Ájurvéda je starobylý hinduistický systém medicíny a její tradice zná svět již téměř 5 000 let. Nejen že díky bylinkám a koření budete zdraví vnitřně, ale díky tradičním ověřeným prvkům z přírody bude zdravá i vaše pleť.

  • Pro zdraví: ájurvéda podporuje energeticky vyvážený stav v těle – nerovnováha je totiž znakem nemoci, touto metodou můžete např. zkusit léčit alergie, bolesti hlavy, poruchy zažívacího ústrojí, gynekologické problémy atd.
  • Pro tělo: zkrášlení pleti i vlasů, výrobky napomáhají hydratovat kůži, brání předčasnému stárnutí pokožky, zbavit se díky ní můžete i pigmentových skvrn a vrásek, zabraňuje vypadávání vlasů

Výrobky:
Shabath – Santálové tělové čisticí mléko, 200 ml, Shahnaz Herbal, 600,-
Hojicí a hydratační krém na ruce, 100 ml, Green Energy Organics, 540,-
Čisticí pěna s mořskými řasami na problematickou pleť, 150 ml, RYOR, 88,-

Indonéská pohoda

Masáže

Možná tomu ani neuvěříte, ale zrelaxovaná mysl dokáže s naší vnější krásou zázraky. Když se uvnitř cítíme vyrovnaně a spokojeně, naše tělo to dává všem jasně vědět. Pleť je zářivější a vypnutější, kožní problémy jsou tytam, lámavé nehty a roztřepené konečky vlasů už si ani nepamatujeme.

Tip KAFE.cz

Dopřejte si tradiční balijské masáže, které předchází uklidňující koupel nohou s mořskou solí a květinami. Tato masáž je skvělá směs různých masážních technik doplněných o ájurvédskou aromaterapii. Navíc si také v některých salónech můžete užít balijské ošetření celého těla, kdy navíc dostanete na tělo tradiční masku s bylinkami boreh, okurkový tělový peeling.

  • Pro zdraví i tělo: masáž detoxikuje, rozproudí lymfatický systém, posiluje imunitu a hluboce vyživuje tělo, snižuje účinky stresu, uklidňuje mysl, při masáži obličeje si můžete užít její omlazovací účinky

Kafe.cz doporučuje

Na radu Indonésanů můžete vyzkoušet také tradiční meditační techniky. Meditujte dvakrát denně, a to hned ráno po probuzení a večer před spaním. Tělo se krásně zklidní a lépe bude odolávat stresům.