A začínáme... Svůj vzhled Marcela nikdy razantně nezměnila. Snad ji tedy náš tým překvapí a dovede pro ni vybrat ten správný účes a líčení, ve kterém by zazářila.

Před proměnou...

Marcela pochází z Olomouce, je rozvedená a sama vychovala dvě dcery. Už na první pohled působí jako sportovní žena, která má smysl pro eleganci, ráda se hezky obléká a snaží se o sebe pravidelně dbát...

Dvaadvacet let pracovala jako vedoucí prodejny sklo - porcelán. Pak se ale rozhodla pro velkou změnu a přes sedm let se živila jako barmanka. Momentálně je doma a největší radost jí dělají dvě vnučky. Chodí s nimi na výlety, na kolo a v létě na koupaliště. K jejím zálibám patří i cestování, turistika a četba. Ráda sleduje nové módní trendy a účesy. Přesto se u sebe drží osvědčených barev i střihů...

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Kadeřnice konstatovaly, že Marcela má vlasy relativně zdravé a poddajné. Shodly se, že by jí slušel moderní účes – podsadité mikádo a kontrastní barvy přírodních odstínů. Světle hnědý přeliv prosvětlený blonďatými pramínky bude ideální pro blížící se podzimní období...

Barvení se ujala kadeřnice Petra, která všechny prameny postupně barvila tón v tónu a pak světlým melírem docílila výsledného efektu.

Po umytí, vyfoukání a vyžehlení si Marcelu vzala na starost kadeřnice Jitka. Vlasy zkracovala od zadní části směrem k obličeji. Postupným sestřihováním na vrchní části hlavy vytvořila odlehčené mikádo a hustou ofinu, která bude držet celý účes. Díky ofině pak bude jednoduší i každodenní úprava.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Lucie Svobodová, značka M.A.C. a Kryolan

Paní Marcela má pleť úměrnou věku. Po letním období je však pokožka značně dehydrovaná a vysušená – hlavně v oblasti čela a lícních kostí.
Vizážistka Lucie nejdříve jemně nanesla rozjasňující hydratační krém. Na hřbet druhé ruky si připravila malé množství make-upu. Pro sjednocení pokožky nanášela tónovací krém shora směrem dolů i přes oční víčka. Na zakrytí drobných vrásek následně použila světlý korektor a o odstín světlejší kompaktní pudr.

Marcela má krásné velké oči, které dominují celému obličeji. Vizážistka se proto mohla pustit do výrazného líčení. Jako první bylo nutné poupravit obočí kartáčkem a zdůraznit ho světle hnědou tužkou.

S očními stíny bylo možné různě experimentovat. Lucie nejdříve kolem celého obvodu oka nanesla tenkou černou linku, kterou pak zjemnila třpytivými stíny růžové a kouřové barvy. A protože hezký pohled bylo možné ještě pozdvihnout a rozzářit, přímo pod obočí vizážistka aplikovala ještě světle jemný hnědý perleťový stín. Profesionální vzhled zajistila prodlužující řasenka.

Lucie samozřejmě nezapomněla ani na rty. Po nanesení rtěnky použila ještě lesk, který rtům dodal plnosti. Pak už přišel na řadu závěrečný styling vlasů a mohlo se jít na focení...

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Marcely následující přípravky dekorativní kosmetiky M.A.C. a Kryolan:

Hydratační krém
Rozjasňující make-up růžového odstínu
Světlý korektor
Kompaktní pudr
Růžové stíny na oční víčka
Prodlužující řasenka
Tužka na oči – černá
Tvářenka bronz
Rtěnka rose a lesk

A co na proměnu říkala Marcela?

„Sama sobě se opravdu moc líbím.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik Lotion Essentielle
  • Kromě pravidelné návštěvy kosmetického salonu doporučuji dvakrát až třikrát týdně nanést na obličej, krk a dekolt Masque Creme Hydratant. Omezuje ztrátu vody, zvyšuje obsah lipidů, a tím posiluje celistvost buněk. Zanechává pleť hladkou, vláčnou a rozjasněnou.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux et Levres – pleťová voda na oči a rty pro jemné odlíčení
  • Rides Relax Regard – doporučuji používat ráno i večer jako prevenci proti vráskám.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Design Visage – intenzivní restrukturalizační krém s A.G.E. kompenzačním komplexem.
  • Po odlíčení řadou Demaquillant naneseme liposomový krém Cure de Vitalite pro vyživení pleti do hloubky v průběhu jejího odpočinku. Design Redard – oční krém proti vráskám, tmavým kruhům a otokům.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Petra Gallová a Jitka Rohlíková, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Lucie Svobodová, značka M.A.C. a Kryolan