Jana je 33letá maminka na mateřské dovolené. Do proměny se přihlásila proto, že už několik let vypadá stále stejně. Velkou proměnu chtěla nechat na profesionálech, protože i když se občas rozhodla pro změnu a zašla ke kadeřnici, vždy přišla domů v podstatě s tím samým na hlavě, s čím z domova odcházela. Ráda by se proto na náš tým obrátila i v budoucnosti, aby se svými vlasy mohla třeba i trochu experimentovat.

Před proměnou...

Jana dříve pracovala jako asistentka ředitele strojírenské společnosti a k téhle práci by se také chtěla hned po mateřské vrátit. „Zatím je ale předčasné mluvit o tom, co přesně bude třeba za dva roky. Soustředím se hlavně na rodinu a na svou holčičku.“

Do proměn se přihlásila i z toho důvodu, že chce být hezká maminka a líbit se manželovi. Ten byl také z nadcházející proměny nadšený. „Byl rád, že si užiji den pro sebe a že mi někdo při rozhodování, co s účesem, pomůže,“ svěřila se Jana.

Na mateřské mnoho času jen pro sebe opravdu nemá. „I tak bych ale měla vypadat dobře a nezanedbávat se. Je to však opravdu těžké, když vám dítě běhá po bytě a vy musíte být stále k dispozici a ve střehu. Přesto doma nenosím vytahané tepláky a občas si jdu i zasportovat.“

Od našeho týmu chtěla Jana poradit i s tím, jaké oblečení a barvy jí nejvíce sluší. K novému účesu jsme jí tedy navrhli pořídit si kalhoty s vysokým pasem a košile či topy teplých barev (červená, zelená či žlutá, možná i tmavší hnědá). Na zimu pak tříčtvrteční kabát a celý outfit doladit zajímavými doplňky ve stylu etno.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Jana má vlasy zdravé a neponičené. Jejich přirozená barva ale nebyla ideální. Kadeřnice proto zvolila hned dvě přírodní barvy. Vlasy tak budou živější a zářivější. Začalo se tónováním spodních vrstev vlasů. Veronika použila tmavší odstín pro sjednocení celkové barvy. Pečlivě probarveným blond melírem na vrchu pak dosáhla krásných světlých mutací, které se velmi blíží přirozeně plavému odstínu a hodí se právě pro toto období.

Dlouhé vlasy, jaké má Jana, mají sklon štěpit se. A proto bylo nutné je zastřihnout. Celkovou délku Veronika zkrátila o několik centimetrů a vrchní vrstvu prostříhala do objemu. „Aby se vlasy leskly, důležité jsou speciální kúry a oplachovací lázně po každém umytí,“ doporučila kadeřnice na závěr.

Po umytí a vyfénování tedy nanesla výživovou masku a šlo se na závěrečný styling. Veronika nejdříve vlasy vyžehlila do rovna a nakonec některé prameny nepatrně prostříhala.

Jana si ještě nechala poradit, jaké účesy jí sluší a jak má o své vlasy nadále pečovat. A pak se odebrala na druhou část proměny k naší vizážistce Ivance.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Iva Kranerová, Marionnaud, značka Shiseido

Vzhledem k mateřské chtěla Jana vědět, jaké líčení jí přidá na kráse, aniž by trávila dlouhý čas před zrcadlem. Vizážistka Iva, která měla tentokráte na starosti líčení našich modelek, jí poradila hned několik dobrých tipů a triků.

Nejdříve se však rozhodla pro očištění pokožky přípravkem balacingsoftener – to je speciální výrobek, který obsahuje krém a kromě hydratace dává pleti celkovou rovnováhu. „Tato péče je základem zářivého a krásného make-upu. Díky tomu se pokožka vypne a líčení bude o to dokonalejší,“ vysvětlila Iva. Hned poté nanesla jednodušší make-up, který se hodil k odstínu pleti. Kolem očí pak použila rozjasňovač, který drobné nesrovnalosti v této oblasti překryl.

Jana je přírodní typ, Iva jí proto doporučila »nahé líčení«, které je právě trendy, není náročné a je možné ho zaměňovat podle nálady a příležitosti. „Jde o barevné variace světlých očních stínů. Střídejte harmonické odstíny – jako je modrá, hnědá, zlatá a oranžová – v kombinaci s další kontrastní barvou. Líčení pak bude krásně ladit s barvou vašich očí. Celkový dojem bude přirozený a decentní,“ prozradila Iva a na Janiny oči použila hydratační hnědozlaté stíny. Na střed očního víčka nanesla světle zlatý stín a rozetřela ho štětcem do ztracena. Vnější koutek horního víčka pak vystínovala nejtmavějším hnědozlatým stínem. Na přirozeně husté a dlouhé řasy Iva ještě nanesla řasenku, která řasy krásně natočila.

Pro dokonalou plnost rtů použila světle růžovou konturku a lesk v přirozené barvě na běžné nošení.

Posledním krokem k perfektnímu vzhledu byla světle růžová zdravíčka, která krásně rozzářila obličejové linie.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jany následující přípravky:

Sérum na vyhlazení pleti
Rozjasňovač
Kompaktní a hydratační make-up
Rozjasňující světlé a tmavé stíny na oční víčka
Prodlužující a natáčecí řasenka Perfect Mascara
Tužka na obočí (tmavší hnědá)
Tvářenka – světlá rose
Lesk a kontura na rty
Vše dekorativní kosmetika Shiseido

A co na proměnu říkala Jana?

„Naučila jsem se spousta triků, jak o sebe správně pečovat. Tuto proměnu doporučuji opravdu každé ženě. Je to zážitek!“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Eau Demaquillante Expres, který pomocí tamponků nanášíme na obličej a krk, a to lehkými pohyby směrem ven a nahoru.

  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant.
  • 2 až 3x týdně Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres.
  • Na rty balzám Hydratation 24 protection Levres.
  • Oční krém na první vrásky Rides Relax Regard.
  • Design Patch Yeux.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Každé ráno obličej a krk ošetříme purifikační zelenou vodou, která stáhne mastnotu a krásně pleť zmatní a vyhladí.
  • Relaxační krém na noc Creme de Reves – revitalizační obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: