Sezval všechny své kamarády, kteří v akčním žánru něco znamenají, a vypustil do světa nový film Expendables: Postradatelní, jenž tentokrát nenavazuje na žádnou klasickou sérii.

K neobvyklé válce svalů se tak nechali pod režijním vedením Sylvestera Stalloneho přemluvit například Mickey Rourke, Bruce Willis a Eric Roberts. Také Arnold Schwarzenegger kvůli tomu na chvíli opustil své guvernérské křeslo.

„Čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, že děti jsou v mém životě nakonec to jediné, co má smysl. Byl jsem workholik, ani nevím, jak moji kluci z prvního manželství vyrůstali. Holkám chci teď věnovat co nejvíc času,“ tvrdí otec pěti dětí, jejichž jména začínají vždy písmenem S.

Z prvního manželství se Sashou Czachovou má dospělé syny Sergia a Sageho. Mediálně nejznámější bylo ovšem jeho druhé manželství s dánskou sexbombou Brigitte Nielsenovou. Jejich vzájemná sexuální posedlost pravidelně zaplňovala stránky bulvárního tisku.

I když slavnému svalovci mnozí rádi připomínají, že začínal v pornofilmu, dnes patří k nejbohatším a také nejvlivnějším mužům Hollywoodu.

„Nevím, proč ho všichni strkají jen do škatulky akčních hvězd. Když jsem se s ním setkal, překvapilo mě, jak přirozeně hraje a jak široké má spektrum zájmů,“ říká o něm kolega Mickey Rourke.

Ve skutečnosti je Sly citlivý, umělecky založený člověk. „V soukromí poslouchám Mozarta a Pucciniho. Rád si k tomu vychutnávám dobré červené víno z Kalifornie,“ svěřil se.

Když má čas, maluje. To je podle něj ideální relaxace. V galerii v Miami představil loni své obrazy, k vidění i prodeji byla jeho barevná expresionistická díla a autoportréty. Ceny se pohybují mezi 40 000 až 50 000 dolary za kus.

Sylvester Stallone

  • Narodil se 6. 7. 1946 v New Yorku.
  • Studoval herectví na univerzitě v Miami, ale školu nedokončil.
  • Zlom v jeho kariéře přinesl oscarový snímek Rocky (1976). Je držitelem 10 anticen Zlatá malina.
  • Podstoupil plastiku spadlých víček, nosu a rtů, nedá dopustit na botox.
  • Kvůli roli šerifa ve snímku Země policajtů musel zhubnout 20 kg.
  • Vidět jsme ho mohli také např. ve filmech Demolition Man, Specialista, Nájemní vrazi a Tango a Cash.