SVĚTLANA NÁLEPKOVÁ (50) jezdí na koni, seká trávu, zpívá, hraje v divadle i v seriálu a od nikoho nic neočekává...

V jaké roli vás uvidíme v seriálu První krok?
Hraju učitelku zpěvu, zakřiknutou starou ženskou, která žije sama, je zanedbaná, taková šedivá myška. Ale protože se jeden z profesorů rozvede, ona ucítí šanci a začne se sebou něco dělat. Na konci úplně rozkvete. Taková proměna z ošklivého káčátka ve svůdnou, zralou ženu.


Co se týče mužů ve vašem případě, měla jste v životě smůlu na podvodníky, myslíte, že takové typy přitahujete?
Asi vysílám signál, že jsem silná a schopná žena, což je nejspíš špatně. Pořád se na mne lepí buď slabší muži bez peněz, anebo vyloženě podvodníci. Naštěstí jsem žila jenom s jedním (David Radiměřský – pozn. red.). Doufám, že už jsem poučená a že se to nebude opakovat.


Říká se důvěřuj, ale prověřuj.
Zásadně neprověřuju. Ctím svobodu a protože ji sama potřebuju, dávám ji i druhým. Asi jsem naivní, když si myslím, že všichni lidi jsou dobří, což je samozřejmě blbost. Věděla jsem, že jsou gigolové, sňatkoví podvodníci a zloději, ale jelikož jsem se vždycky pohybovala mezi víceméně slušnými lidmi, nenapadlo mě, že se s takovým člověkem setkám.


Se svým současným partnerem Vojtěchem Kokešem jste se už dvakrát rozešla, ale zase jste se dali dohromady. Je to pro vztah životodárné?
Nevím. Já už jsem ve vztazích velmi skeptická a neočekávám od nikoho nic. Myslím, že v mém věku je těžké najít někoho, s kým bych byla ochotna žít, někoho, kdo by splňoval mé požadavky, po tom všem, co jsem zažila. Myslím, že fungují spíš volnější vztahy.


Co vás v současnosti nejvíc zaměstnává?
Hraju v několika divadlech a v několika zájezdových představeních. Vedle toho dělám svoje recitály Edith Piaf a nově Láska se vrací. Také mám dost práce na svém domě. Jelikož mám velkou zahradu, tak jsem celé prázdniny neustále sekala trávu. Příšerné! Teď jsme zase připravovali dřevo na zimu. Myslím, že aspoň ty koně přes zimu někam dám, abych si trochu odpočinula. Už je toho na mě moc.