„Nikdy v životě mi nikdo tak neublížil,“ říkala herečka Mia Farrowová poté, co si její životní partner, režisér Woody Allen začal románek s její adoptovanou dcerou Soon Yi. Když v jeho věcech náhodou našla její odvážné fotky, všechno prasklo.

„Nemám poměr s dítětem. Zamiloval jsem se do dospělé ženy a ona se zamilovala do mě,“ vysvětloval. Mia s ním okamžitě ukončila veškeré styky, zakázala mu přístup do svého domu i schůzky s jejich společným synem Satchelem. Následoval skandální soud, který si média vychutnala, a děti i Mia si z něj odnesly velké šrámy na psychice. Pět let po skandálu se Woody se Soon-Yi oženil a dnes spolu vychovávají dvě adoptované děti.

Nevím, kde se ve mně taková síla vzala. Věra tam stála a plakala, já plakala a řádila, zatímco Jiří se sbalil a zmizel, zbabělec jeden. Věra se ještě týž den přestěhovala k babičce.

Kdo je v této smutné frašce hlavní postavou? O hrdinech tu nemůže být ani řeč. Mám dceři odpustit? Nemluvíme spolu, ale trápím se. Jiřího už nechci vidět a jeho esemesky bez přečtení mažu.

Konkurence pro matku

Ve většině případů toto chování dospívajících dívek nemá podle odborníků s přímou sexualitou nic společného - vyzývavost má především symbolický význam. Pro mnoho z nich je značně náročné to „ustát“, zvlášť pokud do rodiny přišli později. Proto se občas takové situace „zvrtnou“ a nakonec k sexu mezi dcerou a matčiným přítelem opravdu dojde.