Stejně efektním doplňkem jsou krásné ruce pro Michelle Obamovou, která svými odhalenými rameny vzbudila zájem médií již několikrát. Jak se zbavit strachu z nošení ramínkových šatů a triček s krátkým rukávem? „Abychom dosáhli dobře vypadajících paží, nestačí jen shodit pár přebytečných kil. Je nutné také vytvořit si přiměřené svalstvo, které pažím zajistí tvar. Toho nelze dosáhnout jinak, než pravidelným posilováním,“ vysvětluje fitness instruktor Petr Mořkovský.

Cvik č. 1 - Triceps v prodloužení

Posaďte se na židli nebo na cvičební míč – tzv. overball. Činky ve výchozí pozici držíte za hlavou s lokty u uší. Pak pomalu narovnávejte ruce a zvedejte činky nad hlavu. Tento cvik opakujte cca patnáctkrát – podle toho, jak se budete cítit.

Cvik č. 2 - Francouzský tlak

Bez přestávky plynule přejděte na další cvik. Lehněte si na matraci nebo karimatku s nohama mírně pokrčenýma v kolenou. Ruce s činkami zdvihněte kolmo k zemi a pak je pomalu pokládejte pokrčené v lokti za hlavu. Nedotýkejte se činkami země a vraťte se zpět do výchozí pozice. Proveďte cca pětadvacet opakování.

Cvik č. 3 – Kick-back

„Tricepsový kick-back je oblíbený cvik k posílení dlouhé hlavy tricepsu, který ve svém tréninku používají zejména ženy,“ říká o následujícím cviku Petr Mořkovský. Uchopte činky a předkloňte se tak, aby horní část vašeho těla byla rovnoběžná se zemí. Soustřeďte se na to, abyste udržela rovná záda. Část paže nad loktem přiléhá k tělu, předloktí visí volně dolů. Cvik spočívá v pomalém zvedání ruky s činkou dozadu tak, aby ruce tvořily přímku s horní částí těla. Opět proveďte zhruba dvacet pět opakování.

Cvik č. 4 - Bicepsový zdvih

Vezměte do rukou činky tak, aby dlaň ruky směrovala dopředu a držte ruce svisle dolů. Pak silou pokrčujte obě ruce směrem nahoru. Pozor na prohýbání se v zádech, pomozte si opřením o zeď. „Svádí-li vás tento cvik k prohýbání nebo zaklánění, je to znamení, že máte příliš těžké činky,“ upozorňuje Petr Mořkovský. Opakujte cvik zhruba patnáctkrát.

Cvik č. 5 - Ženské kliky

Cvičení bicepsů a tricepsů je důležité pro štíhlé a pevné paže, nicméně je třeba věnovat se i deltovým svalům (ramena). Jednoduchým, oblíbeným a skutečně fungujícím cvikem jsou tzv. ženské kliky.

Tip Kafe.cz

Chcete mít štíhlé paže? Zacvičte si podle videa!

Zdroj: Youtube