Paní Jitka se nyní věnuje hlavně dvouleté dceři Julii a zařizováním nové domácnosti. Jak říká, kvůli stěhování a dalším záležitostem si musela kadeřnické a kosmetické návštěvy odpustit a sžít se s novou životní situací. Tahle proměna je prý pro ni jedinečná příležitost, jak si zase po dlouhé době odpočinout.

Před proměnou...

V Praze se Jitka živila jako stavební inženýrka. Tohle zaměstnání ovšem s nástupem mateřské dovolené opustila. V Žamberku, kde nyní s rodinou bydlí, si plánuje v brzké budoucnosti najít novou práci, ale už v úplně jiném oboru. Ráda by začala vyučovat na škole. Vše ale závisí na tom, jaké možnosti bude v novém městě mít. „Přece jen je to 160 kilometrů od Prahy a práce se neshání lehce,“ obává se Jitka, která si v rámci proměny naplánovala i výlet po rodném městě, aby navštívila příbuzné. „Na proměnu jsem se moc těšila. Chci jít s dobou a překvapit manžela i kamarády.“ svěřila se Jitka.

Protože má poslední dobou problémy s vlasy, požádala náš kadeřnický tým, aby jí doporučil moderní typy účesů, které pak může podle potřeby střídat. „Hodilo se mi, že tato proměna je jednorázová a zahrnuje i líčení. Těším se tedy, že pak budu vypadat skvěle,“ dodala nakonec Jitka.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Milan Hujer, vlasové studio Kadus design

Jitka má husté a jemné vlasy, které postrádají pohyb a barvu. Pro zvýraznění účesu kadeřník Milan zvolil techniku dvoubarevného melíru, který pak ve spodních partiích prosvětlil a oživil jednotnou přírodní barvou.

Protože si Jitka přála mít účes, který by byl vhodný pro běžné nošení i do společnosti, rozhodl se Milan, že celkovou délku zkrátí do mikáda. Na bočních stranách vlasy postupně prostříhal a ofinu zarovnal nad oči. Jitka si tak bude moci jednoduše tvořit účesy podle vlastního přání a příležitosti.

onečná úprava se pak skládala ze dvou fází. Nejdříve kadeřník vyfoukal vlasy do hladka a podtočil kulatým kartáčem konce pramenů. Vlasy získaly vzdušný dojem a účes byl ideální pro slavnostní příležitost. Pro běžné nošení pak Milan Jitce ukázal narovnávací metodu, kdy vlasy uhladil pomocí žehličky a ofinu lehce stočil do obličeje.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Jitka má zralou pleť se skonem k citlivým reakcím. Proto jí naše vizážistka Jana doporučila pravidelnou návštěvu kosmetického salónu, kde jí vyčistí zanesené póry a potlačí nerovnosti, jako jsou komedomy.

Pro dokonalý vzhled pleti Jana použila světlý korektor pod oči a make-up, který zafixovala stejně barevným pudrem – ten pomohl sjednotit nedokonalosti. Lícní kosti nakonec zvýraznila o dva odstíny tmavší tvářenkou.

Pak přišlo na řadu dekorativní líčení. Celé pohyblivé víčko vizážistka Jana pokryla kovově šedým pudrem a pod obočí nanesla bílý stín. Na vnější stranu víčka zvolila tmavě šedý odstín, který postupně rozetřela do ztracena. Nakonec oko ještě obkreslila černou tužkou se dvěma vrstvami řasenky. Úzké obočí dotvarovala světle hnědou tužkou na obočí.

y pak stačilo zvýraznit tužkou a lehce doladit světle růžovou rtěnkou.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jitky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – kouřové a třpytivé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Payot Noir – černá tužka na oči
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose
Kontura na rty

A co na proměnu říkala Jitka?

„Vždycky jsem měla vlasy stejné a bála se jakékoliv radikální změny. Teď je mám sice kratší, ale můžu si na hlavě vytvořit hned několik účesů.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik
  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant.
  • 1x týdně (pro péči o pokožku v době spánku) je vhodné používat přípravek Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci, který se doplní maskou Masque Creme Hydran.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku.
  • Design Patch Yeux
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Použít krém s hydratačními účinky a zároveň regulující produkci mazových žláz Nutri Hydra Controle, který se díky konzistenci podobající fluidu krásně vstřebá do pleti a nezanechá pocit hutnosti.
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Milan Hujer, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot