Tyto klukovské sny však stále zůstávají v mysli každého chlapa jako velký nesplněný sen. Blýská se však na lepší časy a dnes již každá žena může svému partnerovi jeden z těchto snů splnit.

Jako novinku pořádá skupina profesionálních pilotů zážitkovou akci, na které může řídit letadlo i člověk bez zkušeností a vyzkoušet si na vlastní kůži, jaké to je být pilotem reálného letadla se vším všudy a splnit si tak alespoň na chvíli svůj sen o létání..

Akce nese název Pilotem na zkoušku a má jasně daný scénář. Účastník akce společně s pilotem naplánuje let, zakreslí v mapě trasu, zkontroluje aktivaci vzdušných prostorů, naprogramuje palubní přístroje a zjistí aktuální meteorologické podmínky. Poslechne si, jak vyžádat povolení ke startu a jako druhý pilot zkontroluje předletové úkony po kapitánovi letadla.

Po vzletu z letiště má účastník na starosti řízení letadla a jeho navigaci po naplánované trati. Vyzkouší si, zda má talent na ovládání tohoto komplexního stroje a také to, zda dokáže s klidem řešit nouzové situace.

Akce Pilotem na zkoušku není žádným vyhlídkovým letem, ale reálnou zkouškou schopností pilota – účastníka akce, který si na vlastní kůži vyzkouší, co obnáší řízení letadla ve vzduchu. Na konci akce, zná účastník odpověď, zda je schopen letadlo řídit a zda je například reálné, aby sám zvládnul s letadlem přistát.

Celá akce Pilotem na zkoušku zabere přibližně jedno sobotní dopoledne a je zakončena poletovým rozborem, kde zkušení piloti proberou s účastníky jejich zážitky a zodpoví řadu otázek a mýtů, které kolem pilotování letadla panují.

Akci lze svému partnerovi darovat dárkovým poukazem nebo rezervovat online na stránkách www.pilotemnazkousku.cz.

Nyní máte příležitost soutěžit o dva poukazy na tento skvělý zážitek! Více, se dozvíte zde.