Pro krásu se netrpí

Možností, jak se zbavit toho, co vás trápí, je celá řada. A nemusíte jít hned zrovna »pod kudlu« - pokud si pod pojmem estetická medicína představujete skalpel v rukou chirurga a operační sál, jste vedle. Estetická medicína totiž není jen plastická chirurgie. Do tohoto oboru spadají i méně radikální způsoby, jak udržet tělo krásné – kosmetika, dermatologie, laserová medicína nebo například stomatologie. Nebojte se, pro krásu se nemusí trpět!

Co vše jde bez řezání?

Laser dokáže hotové zázraky a lze ho použít tam, kde to dříve bez skalpelu nešlo. Bezbolestně, bez šití, vytahování stehů a jizev si můžete nechat například nechat odstranit mateřská znaménka, křečové žíly nebo bradavice. Laser pomáhá a zkracuje dobu hojení i při liposukci. Bezbolestně se díky nejrůznějším metodám estetické medicíny můžete zbavit strií, akné, celulitidy, rozšířených žilek nebo například tetování, které se vám už nelíbí. Jako čert kříže se většina lidí bojí také zubaře. Přitom to, že návštěva dentisty bolí, je už jen přežitek minulosti. Celá řada stomatologických zákroků se dá provést naprosto bezbolestně, případně můžete dostat narkózu. Tak překonejte strach z vrtačky a objednejte se na preventivní prohlídku!

Větší prsa bez jizev

Bez operace už se dnes ale dají například i zvětšit a zpevnit prsa. Ženy, které se bojí skalpelu nebo prsních implantátů, mohou zvolit metodu zvětšování ňader pomocí gelu Macrolane. Do ňader se injekčně aplikuje látka na bázi kyseliny hyaluronové, která je přirozenou a důležitou součástí kůže. Při tomto zákroku odpadá nutnost celkové anestézie a také nehrozí, že by vám po něm zůstaly jizvy.

Výhodou je i snadné hojení. „Pacientkám doporučujeme, aby se tři až čtyři dny po zákroku Macrolane vyhýbaly fyzické námaze, ale na lůžko být upoutány nemusejí,“ popisuje období rekonvalescence MUDr. Andrea Musilová z pražského Asklepionu – Kliniky a institutu estetické medicíny. Více se o této metodě dozvíte v některém z příštích článků.

Asklepion – Klinika a institut estetické medicíny

Více na www.asklepion.cz