Osvědčená metoda

Už v pravěku byly role jasně rozdělené. Ženy se staraly o udržování ohně, okolí jeskyně a děti. Muži chodili na lov a chránili rodiny. V různých podobách tento model vydržel až do dnešní doby. Jen místo ohniště mají ženy pod palcem domácnost a místo mamuta se po mužích vyžaduje slušný plat. Sílící tlak feminismu a rovnoprávnosti však dává ženám jedinečnou munici a muže ženou k pomoci v domácnosti. Když mohou oba pracovat a vydělávat vysoko nad celostátní průměr, proč by se koštěte měla držet jen ona.

Ženy mají přirozený smysl pro pořádek a nablýskané prostředí, jejich protějšky s radostí usedají na gauč a nevnímají okolí. Právě to prohlubuje názorovou propast.

Výzkum s šokujícím výsledkem

Vědci z předních výzkumných institutů se dlouhodobě zabývají chlapskými rituály a konečně došli k výsledku. Muži nejsou tak dobře geneticky vybavení, aby se soustředili více než osm hodin denně nebo měli pravidelný energetický výdej na samé hraně únosnosti. Pravidelným posedáváním na gauči, které si ženy mylně spojují s povalováním, se fyzicky i psychicky připravují na další den a sbírají sílu pro životní koloběh. Je to proces přirozené obnovy a regenerace hraničící s hibernací (důvod, proč je obtížné návazat s ním oční nebo slovní kontakt).

Běžná pracovní doba trvá zmíněných osm hodin. Tím muži vyčerpají téměř všechen energetický kredit. Nucené práce v domácnosti mohou oslabit jejich organismus až na život ohrožující mez a přivést je na pokraj kolapsu nebo smrti.

Následující činnosti jsou seřazeny od těch nejvíce nebezpečných:

  • Vytírání podlahy a vysávání koberců s dlouhým chlupem
  • Ruční mytí nádobí
  • Žehlení, skládání oblečení
  • Nákup potravin a drogerie
  • Třídění prádla, obsluha pračky nebo sušičky
  • Utírání prachu
  • Vynášení odpadků
  • Mytí oken (výhled jim dává naději na lepší zítřky)

Čas na změnu

To, co fungovalo už v pravěku a přežilo do dnešních dní, jako by mělo patent na funkčnost. Tak se, prosím, nezdráhejte, důrazně zaklepejte koštětem o podlahu, vytrhněte je z "medvědího podřimování" a nažeňte ty své bídáky do práce! Jste zřejmě světice, ale ne taková, abyste veškerý svůj volný čas věnovala pravidelnému úklidu.

A ano, i my máme slabost pro aprílové šprýmy! ;-)