Maximální odolnost a pohodlí

Softshell bývá označován také jako měkká skořápka. Jinými slovy, dokáže efektivně ochránit, nicméně nejde o materiál, který by nebyl nijak poddajný. Naopak, softshellové oděvy se bez větších problémů přizpůsobí lidskému tělu se vším všudy. Dá se říct, že softshell prakticky představuje skvělou alternativu k poměrně pevným nepromokavým oděvům. Ty jsou velmi tvrdé, z hlediska nošení nepohodlné a nepoddajné. Softshellové oděvy jsou typické maximální elasticitou a také velmi nízkou váhou.

Efektivní odvod potu z těla

Při vyšší zátěži se pochopitelně lidské tělo potí a právě pot je nezbytné dostat mimo povrch těla. Díky tomu, že je softshell maximálně prodyšný, nebude s tímto žádný problém. Navíc je tento materiál velmi lehký. Oděvy tak fakticky na těle nijak výrazně necítíme. Tím pádem si můžeme třeba takovou softshellovou bundu nebo kalhoty vzít i na delší trasu.

Jednoduchá údržba softshellu

Setřít nečistoty z povrchu softshellu pouhým vlhkým hadříkem je maximálně jednoduché. To nejhorší tak máte za sebou. Jinak se poté samotné oděvy nebo jen látka perou na 30 °C podobně jako jiné funkční materiály. Opravdu vůbec nic složitého. Jen je zapotřebí nepoužívat aviváž, která by mohla softshellu ublížit.

A kde softshell a jiné látky sehnat? Podívejte se na Bubulakovo.cz.