Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dneska si řekněme pár slov k nejdiskutovanější i nejoplakovanější události posledních dnů, smrti krále popu Michaela Jacksona.

Proč tomu tak je?

Smrt prostě v médiích (a notabene v bulváru) prodává! Jasně, sex také není špatný (nejlepší je sice na živo, ale ani číst si o něm není k zahození). Jenže smrt je prostě lepší – koneckonců, většina z nás má sex přece jen častěji...

Vzpomeňte na šílenství, které se v bulváru rozpoutalo po sebevraždě Karla Svobody. A kolik dnů se táhlo zpravodajství o smrti a pohřbu Waldemara Matušky. A nyní je tu další mediální tahák – »Američana« Matušku vystřídal jiný Američan – předčasně zesnulý Jackson! Proč je právě on takovým hitem českého bulváru? Na to je jednoduchá rovnice:

Byl vzorem jedné generace Čechů, takže ho má nebo měla ráda velká cílová skupina. A ta bulvár zajímá...
+
Byl tak podivínský, že se o něm občas objevily zajímavé zprávy, takže neupadl do zapomnění – bulvár nepíše o lidech, kteří se nám vykouřili z hlavy...
+
Lidi začal bavit – koneckonců, kdo z vás se neuculil, když noviny před časem uveřejnily zprávu, že Michaelovi upadl nos?
+
Byl prachatý, a nebo jsme si to aspoň mysleli (a o pracháčích čte cílová skupina bulváru zatraceně ráda)
+
Zemřel předčasně. A jeho smrt v sobě nese punc tajemna („Mámo, tak ten Džeksn se definitivně rozpadnul. Takže nejdříve se rozpadli Jackson Five a teď se rozpadnul i Jackson? Jo, podle mě to byl ufon, říkali to ve filmu Men in Black, a odletěl zpátky na rodnou planetu. Ne ne, určitě někde popíjí s Elvisem Presleym a skvěle se baví!“) A tajemno přece bulvár miluje...
=
Jackson je hitem bulváru!

Jenže teď přichází problém šéfredaktorů...

Co o tom Jacksonovi, sakra, pořád psát? Štěstí, že jsme v Česku. Odtud je to sice do Los Angeles, kam se po Michaelově smrti sjely tisíce jeho fandů, zatraceně daleko. Ale stejně daleko je to z Los Angeles k nám, takže si vlastně můžeme psát, co chceme. Tudíž: zahraniční oddělení, prosurfovat internet, a co vám přijde zajímavé, do novin! Co na tom, že to třeba napsal nějaký študák na soukromém blogu... A tady je výsledek!

První »šílená« zpráva: záhada jeho zachovalého těla

Článek popisuje dojmy z pitvy, u které nebyli ani američtí novináři, notabene ti čeští. Píše se tu, že jeden ze soudních lékařů účastnící se pitvy byl až vyděšený, v jak skvělém stavu je tělo. „Vždyť Jackson byl léta na prášcích? A měl tak velké svaly, že to vůbec neodpovídalo mentální anorexii!“ A hned tu máme záhadu! Nebyl on ten Jackson nakonec opravdu z nějaké jiné planety?

Druhá »šílená« zpráva: chtěl být na úrovni faraónů

Prostě a jednoduše řečeno, Michael prý měl přání, aby po smrti jeho tělo balzamovali a udělali z něho mumii. No, ve skutečnosti, jak se pak dozvíme z článku, vlastně nejde o mumifikaci, ale o tzv. plastinaci – ano, to jsou ta »zumělohmotnělá« těla německého lékaře von Hagense, která byla vystavena i v pražské Lucerně. Jenže mumie zní prostě tak nějak lépe...

A to raději nebudeme mluvit o šeptandě, která už teď koluje internetem: Michael Jackson vůbec nezemřel a celé je to bouda. Ostatně, to se dodnes tvrdí o Elvisu Presleym, Jimu Morissonovi a dalších. A tu a tam se dočteme, že tyto dávno mrtvé legendy někdo někde zahlédl… Jak si kupují hamburger, či někde v zapadákově tankují bourák.