Vidět v tomto filmu tak můžeme téměř vše. Od porna, které si z finančních důvodů režisér natočil sám, a kvůli němuž byl vyslýchán i veřejnou bezpečností, až po prsa Blaženy. Scénu si vymyslela herečka Veronika Kánská sama a samozřejmě ji v tom nikdo nebránil. Dokonce i umučení sv. Šebestiána si natočil Troška sám. Chlapec, který byl zasažen šípem, byl přítelem dcery Michala Tučného, který měl v Hoštících chatu.

Jak název filmu napovídá, o facky zde není nouze. Však samotná hláška "Už se perou?" zlidověla. Dostat facku od Heleny Růžičkové, to by nechtěl asi nikdo. Statečně si počínala neherečka Veronika Kánská, když si nechala dát takovou facku, že druhou "vzala o zem". Facka byla opravdu skutečná a šeptalo se, že tak velkou ránu své kolegyni dala Růžičková proto, že neměla ráda mladé a štíhlé holky. Blažena však vše vydržela. Důvodem bylo také to, že za jeden natáčecí den dostala 1 600 korun, což pro ni nebyly malé peníze.

Opravdové facky padaly i v závěrečné scéně, do které se ale nikomu nechtělo. Vlastně ji zachránili komparzisté, kteří nechali kolovat lahve s alkoholem. Scéna se dohromady opakovala 16x a natáčela se 4 dny. Největší "nakládačku" dostal tatínek Šimona Pláničky, herec Oleg Rajf. Ten byl ve filmu starým zarytým "komoušem" a nikdo ho proto neměl rád. Režisér tak nechal panímámu Škopkovou (Helena Růžičková) opakovat záběr, kdy Rajfovi nafackuje, celkem devětkrát. Po facce, kdy herec Růžičkové omylem strhl nejen šaty, ale i podprsenku, mu prý málem upadla čelist.

Že nejlepší motivace jsou peníze Zdeněk Troška dobře věděl. Ve scéně, kde Cecilka (Vlastimila Vlková) svolává své kumpánky píšťalkou, jim slíbil stovku navíc, když budou utíkat co nejrychleji. Jakou motivaci ale dostat neherec Josef Stárek, nad tím raději uvažovat nebudeme. Režisér ho totiž objevil v jednom gay klubu. V civilním životě byl číšníkem v pražské restauraci U Petra Voka a kvůli svému neřízeném způsobu života a vrozené srdeční chorobě zemřel v pouhých 48 letech.

Film plný skvělých herců, zábavných hlášek a necenzurovaných scén baví lidi dodnes. V roce 1989 ale šlo o bezkonkurenčně nejnavštěvovanější film v českých kinech. Předběhl dokonce i Hříšný tanec a Indiana Jonese a chrám zkázy.