Podle vědců až 3 % mladých mužů na světě trpí chronickým strachem z žen. Jejich obavy mohou být různě silné a daleko přesahují obvyklé obavy, kterým čelí většina mužů, než osloví neznámou ženu. Myslíme si, že Cyril k nim jednoznačně patří.

Panika z žen

"Je to peklo, strašně se tím trápím a chodím k psychologovi," napsal s tím, že by si přál zůstat inkognito. Redakce proto změnila křestní jméno a článek doprovázejí pouze ilustrační fotografie. "Navázat kontakt s dívkou je pro mě skoro nepředstavitelné. Škála pocitů, které přitom prožívám, se pohybuje od rozechvění až k naprosté panice. Čím víc bych o dotyčnou slečnu stál, tím je to samozřejmě horší. Jsem extrémně stydlivý a uzavřený, proto pro mě nepřichází v úvahu ani seznamování na inzerát. Schůzku naslepo bych snad nepřežil."

Pláč a prosby při rozchodu

Cyril měl dlouholetou známost. "Chodil jsem se Simonou od rozlučky po základní škole. Tehdy jsem se posilnil alkoholem víc než obvykle a zábrany padly. Pitím si ale pomáhat nechci - jednak bych do toho mohl snadno spadnout, táta byl alkoholik, a být jako on, to bych vážně nechtěl. Ale hlavně by ze mě táhlo, což ženy odrazuje. Alespoň myslím..."

Simona se s Cyrilem rozešla po mnohaletém vztahu. "Byla to pro mě katastrofa, choval jsem se úplně nedůstojně. Prosil jsem ji a plakal, ležel jsem jí u nohou a brečel hrůzou, že odejde. Udělala to. Prý moji závislost na její osobě už nemůže snést. Prý nemůže dýchat. Stalo se to před čtyřmi lety a od té doby jsem s žádnou ženou nic neměl, ačkoliv třeba po sexu (ale nejen po něm!) se mi strašně stýská. Jediná možnost, která mi dovolí dotýkat se neznámých žen, jsou plesy. Chodím na ně celou plesovou sezonu, vždycky v pátek, sobotu i neděli. Vždycky se tam najdou krásné voňavé ženy, které jejich partneři nevezmou k tanci, nebo které přišly s rodiči či kamarádkami. Ideální jsou pro mě maturitní plesy, tam je volných slečen spousta."

Mohlo by vás zajímat: Hynek "loví" zralé ženy. Slovo chlapa (Adam): Neplánuju s ní budoucnost. Nevěří mi to.

Máte pro Cyrila nějakou radu? Co si o jeho chování myslíte? Napište do Diskuse nebo na náš Facebook.