Diskutujte: Už jste byla partnerovi v mobilu? A co jste našla?

Kdyby trestní oznámení podal každý rozčilený člověk, který přistihl svého partnera slídit v mobilu, měly by soudy napilno. Statisky tvrdí, že alespoň jednou za život se do mobilního telefonu partnera podívá 75 % obyvatel EU ve věku od 25 do 60 let.

Mobily jsou v posledních deseti letech doslova „zabijáky vztahů“.

  • V osmi z deseti případů stojí za odhalením nevěry!
  • Málokdo ale ví, že za prohlížení mobilu hrozí odnětí svobody až na dva roky!
  • Pokud však existují důkazy, že jste činem způsobila škodu velkého rozsahu, může hrozit jeden rok až pět let vězení.

Řešení je samozřejmě jednoduché: Ruce pryč!

Jenže ono je to těžké. Když vztah funguje normálně a partnerovi nechodí zprávy večer i v noci, na které musí okamžitě odepsat nebo nemizí s mobilem z doslechu, nemá žena potřebu se mu do mobilu podívat. Ovšem jakmile se partnerovo chování změní a mobil si začne chránit jako oko v hlavě, začnou hlodat pochybnosti.

Partnerův mobil by měl být tabu

Jeho mobil, mail či profil na Facebooku by pro vás měl být tabu. Realita je však jiná. Podle průzkumu pravidelně prohlíží partnerův mobil až 30 % žen, ovšem ani muži rozhodně nejsou pozadu. Zajímavý je i fakt, že k esemeskování s jiným než »oficiálním« partnerem se uchylují především lidé do 20 let a poté v rozmezí 30 až 35 let. A ještě jedna kuriozita – nejobvyklejšími »nevěrníky« přes mobil jsou lidé ve znamení Blíženců, Raka a Vodnáře.

Jste ve sprše? Možná vám partner slídí v mobilu!

Jednou z nejčastějších chvil, kdy si partneři vzájemně slídí v mobilu, je ta, kdy je druhý z nich ve sprše. V tu dobu totiž máte téměř jistotu, že se pro něco nevrátí a nepřistihne vás. Mobil na stole je pro mnoho lidí jasný signál honem se do něj podívat. Mimochodem – muži najdou „něco“ málokdy. Ukazuje se, že ženy jsou důslednější, kompromitující zprávy mažou a celkově si dávají větší pozor.

Leze mi do mobilu, je to hnus

„To, že mi partner leze do mobilu, jsem zjistila náhodou. Klasika. Šla jsem do sprchy, pustila vodu a v tom jsem zjistila, že jsem si zapomněla vzít čistý ručník. Vrátila jsem se do ložnice, a to jsem neměla dělat. Partner seděl na posteli a rychle pročítal zprávy v mém mobilu. Neměla jsem co skrývat, ale strašně jsme se kvůli tomu pohádali. Později jsem ho přistihla, že mi čte i maily. Je to hnus, já bych mu to nikdy neudělala,“ svěřuje se Lucka (25).

Slídění v mobilu je trestný čin

Pokud vás partner chytí, jak mu slídíte v mobilu, může na vás podat trestní oznámení. Konkrétně pro trestný čin Porušení tajemství dopravovaných zpráv §182 trestního zákoníku hlava II, který se vztahuje nejen na listovní tajemství, ale i na: »datové, textové, hlasové, zvukové či obrazové zprávy posílané prostřednictvím sítě elektronických komunikací a přiřaditelné k identifikovanému účastníku nebo uživateli, který zprávu přijímá« (citace zákona).