Organizátoři slibují zajímavý program pro děti i rodiče a v pátek i pro školy a školky. Hlavní náplní festivalu jsou zábava a využití volného času pro děti a informace pro rodiče – prezentovat se zde budou mateřské školy a centra, vzdělávací instituce i firmy nabízející zboží a služby pro děti. Součástí festivalu je také bohatý doprovodný program.

„Škatulata jsou festival pro celou rodinu – děti si na něm najdou zábavu a rodiče inspiraci, jak lze trávit s dětmi volný čas, čím je rozvíjet a jak se jim věnovat, a také umožní firmám interaktivní způsob prezentace a návštěvníkům, zvláště těm malým, poskytne příležitost, aby si vše vyzkoušeli a pořádně si zadováděli,“ říká Adam Weber, ředitel pořadatelské společnosti Sympex.

Vše pro děti

Velká dvorana Veletržního paláce se promění v jedno velké dětské hřiště, kde bude k dispozici spousta hraček, her a zábavy. Všechny zúčastněné firmy a instituce se budou prezentovat připraveným programem pro návštěvníky, jako jsou dětská hřiště, dráhy zručnosti, kreativní dílny, hrací koutky s hlídáním a různé další tvůrčí či zábavné činnosti a soutěže. Rodiče tak sami uvidí, jak odborníci s dětmi pracují, čím je rozvíjejí. Produkty prezentujících se firem bude možné rovnou vyzkoušet, ať už to budou třeba modely na dálkové ovládání, kola, brusle nebo trampolíny.

„Myšlenkou této části výstavy je vytvořit velké dětské hřiště, kde si děti užijí den a rodiče načerpají inspiraci,“ doplňuje projektová manažerka výstavy Martina Mamulová. V ostatních prostorách Veletržního paláce se bude konat doprovodná prodejní výstava, kde se kromě tradičního zboží budou prezentovat například mateřské školky s výukou cizích jazyků, aqua centra vhodná pro plavání s nejmenšími a podobně. Součástí akce jsou i soutěže o hodnotné ceny a každý den proběhne slosování návštěvníků o hračky, hry, kurzy a jiné ceny dodané vystavovateli.

Atraktivní pro děti i dospělé bude doprovodný program – děti potěší vystoupení dětských tanečních skupin, představení kouzelníka Pavla Kožíška, soutěže o hračky a hry či výstava divadla Minor. Pro rodiče budou zajímavé přednášky, jejichž tématem bude například první pomoc pro děti a dětem.

Program pro školy a školky

V pátek 28. května dopoledne bude probíhat speciální program pro školy a školky, odpoledne pak neformální setkání ředitelů škol, školek a mateřských center. Rodiče nejmenších dětí určitě ocení přebalovací koutek, odpočinkovou místnost pouze pro dospělé a „garáž“ na kočárky. V provozu bude také kavárna, kde si odpočinou rodiče i děti všeho věku a která bude nabízet speciální dětská menu. Vstup do prostor akce je bezbariérový.

Chcete strávit den, dva nebo i tři, kdy se budou bavit vaše děti i vy, nabrat inspiraci pro výběr správné školky nebo najít mateřské centrum, které vám bude vyhovovat? Uvažujete o nákupu vybavení pro vaše potomstvo nebo sháníte nějakou zajímavou hračku? Přijďte ve dnech 28. – 30. května do pražského Veletržního paláce, Dukelských hrdinů 47, Praha 7 Holešovice. Vaše očekávání budou splněna!

Otevírací doba:

28. 5. 09.00–18.00
29. 5. 10.00–18.00
30. 5. 10.00–18.00

Vstupné:

Rodinné (dospělí a až 3 děti) 200 Kč, dospělí 120 Kč, děti 60 Kč, děti do 1 m výšky zdarma. Speciální vstupné pro školy, školky a skupiny dětí.

Více na www.skatulatafest.cz a www.sympex.cz.