Baví vás skákání na trampolíně, ale domů se vám nevejde? Pak si pořiďte skákací boty! Fungují na podobném principu, nezaberou místo, zaskákat si můžete kde a kdy chcete, a to až do výšky dva metry! Díky speciálním sedmimílovým botám se můžete přidat k vyznavačům sportu zvaného powerbocking.

Patent z Německa

Skákací boty se poprvé objevily v Německu díky vynálezci Alexanderu Böckovi, který je v roce 1999 patentoval pod názvem Powerskips. Určitě netušil, jakou vlnu zájmu po celém světě jimi způsobí. A to mezi všemi věkovými kategoriemi! Skákat totiž mohou děti i dospělí. Jedinými omezeními jsou váha – musíte se vejít do kategorie 20 až 120 kg a dobrý zdravotní stav. Pokud tyto podmínky splňujete, kupte si boty a můžete skákat.

Adrenalin i skvělá postava

Kromě toho, že se výborně pobavíte, zlepšíte si kondici, protáhnete a posílíte celé tělo. Při tomto pohybu se totiž zapojuje velké množství svalových skupin. Výborně posílíte především svaly dolních končetin, břišní svaly a zformujete i další problematické partie – hýždě a stehna.
Powerbocking je navíc skvělým sportem pro všechny milovníky vzrušení a adrenalinu. Nejen, že můžete vyskočit až do dvou metrů, ale můžete také udělat až třímetrové kroky, anebo běžet až třicetikilometrovou rychlostí.

Mistry dělá cvik

Na to, abyste mohla začít skákat, nepotřebujete žádné speciální dovednosti. V první řadě si musíte vybrat pružinu podle vaší váhové kategorie, a pak si na boty musíte zvyknout. Po nasunutí vázání na vaši obuv totiž budete asi čtyřicet centimetrů nad zemí, a tak vám bude chvíli trvat, než se v nich naučíte chodit. Navíc každá botička váží asi čtyři kila, což pohyb také trochu stíží. Většina lidí to však do čtvrt hodiny zvládne. Pak již nic nebrání ve skákání. Abyste předešla možnému zranění, zvolte nejprve suchý, rovný a pevný povrch a nezapomeňte na chrániče kolen, loktů a zápěstí. Hodit by se vám mohla i helma. Když budete pravidelně cvičit, pobavíte se a budete mít krásnou postavu, která se vám do plavek bude hodit.

Tipy Kafe.cz: Jaké boty si vybrat?

Poweriser z Koreji

Vylepšené přezky a vázání a o dvacet procent vyšší výkon – takové jsou modely 2008 značky Poweriser, které pocházejí z Jižní Koreji. Nemusíte se ale bát snížené kvality – firma koupila patent z Německa a jen v USA pokrývá většinu trhu.

Cena: 8 990 Kč

Objednat můžete na www.poweriser.cz.