Julia Roberts (42), herečka

Drží ovocnou dietu

Někdy se této metodě hubnutí říká také Hollywoodská dieta, protože ji drží spousta slavných herců a hereček. Pokud se jimi chcete inspirovat, pamatujte, že můžete týden jíst pouze ovoce. Je jedno jaké, a můžete je klidně kombinovat.

Mariah Carey (40), zpěvačka

Večeří jen rajčatový salát

Americká zpěvačka se už léta střídavě potácí mezi štíhlostí a lehkou nadváhou. Když zrovna hubne, má tyto tři zásady:

  • Vyhodí váhu, aby ji nestresovala.
  • K večeři si dává výhradně italský rajčatový salát.
  • Do společnosti si bere velmi těsné šaty, nutí ji to krotit se v jídle.

Sharon Stone (51), herečka

Je „závislá“ na čajích

Když se Sharon Stone zeptáte, jak pečuje o své tělo, mírně se prý pousměje. „Žádné diety ze mě nedostanete. Já prostě odjakživa miluju čaje, nejvíce ten zelený, kterého mám doma asi dvacet druhů. Denně ho vypiju velké množství, takže mám dostatečný příjem tekutin. A to je pro štíhlou postavu a dobré zdraví to nejdůležitější,“ říká.

Lindsay Lohan (23), herečka

Pije zeštíhlovací koktejl

Americká herečka, které proslula drogami, bulimií i skandály, se zamilovala do revolučního zeštíhlovacího koktejlu z vody, citronu, okurky, zázvoru i máty. Tato na první pohled šílená kombinace prý blahodárně působí na trávicí trakt, střeva a žaludeční sliznici, kdy zahání pocit hladu.

Elizabeth Hurley (44), herečka

Dodržuje dělenou stravu

Americká herečka, která se ve filmech objevila třeba po boku Hugha Granta a Gene Hackmana, drží tzv. dělenou stravu. Ta spočívá v tom, že od sebe oddělujete potraviny živočišného a rostlinného původu. V konkrétních dnech tedy jíte jen zeleninu a luštěniny, v jiných dnech je povolené maso a mléčné výrobky.

Paris Hilton (29), rozmazlená milionářka

Nedá dopustit na tukožroutskou polévku

Trochu brutální způsob hubnutí, ale proti gustu... Základem je známá tukožroutská polévka, které můžete sníst, kolik chcete. Pak už jíte jen ovoce a zeleninu, což by vám mělo dodat potřebné minerální a další látky. Zakázáno je pečivo, alkohol, smažená jídla...

Kafe.cz zjistilo

Jak to dělala císařovna Sisi?

Byla manželkou Františka Josefa I. a rakouskou císařovnou, které se přezdívalo Sisi (1837 až 1898). Současní dietologové o ní tvrdí, že byla vůbec první anorektičkou. Proto se nebudeme věnovat jejímu jídelníčku, ale podíváme se na to, jak o sebe pečovala.

  • Obličej si čistila tímto roztokem: Destilovaná voda, 5 g želatiny, 180 g glycerinu a několik kapek růžového oleje.
  • Osvěžovala se mátou: čtvrt litru vody, 25 g mátových lístků
  • Tělo si natírala fialkovým octem: čtvrt litru jablečného octa, 10 dcl destilované vody a 30 g fialkových květů.
  • Krémovala se tímto přípravkem: 2 dcl vody, 10 g baldriánového kořene, 30 g lanolínu, 25 g mandlového oleje, 10 g sušeného mléka.
  • Vlasy si myla šamponem z koňaku a syrových vajec.