„Můj přítel je Ital. Říká se, že jižní národy jsou temperamentnější – u něj to platí stoprocentně. Když se rozvášní, trochu se ho bojím. Mám pocit, jakoby se nekontroloval. Jakmile se vzruší, zatmí se mu před očima. Nevidí, neslyší, jde si jen za tím svým. Rád v sexu experimentuje, ale neptá se mě. A když mu řeknu »Ne«, nereaguje. Mám strach, aby mi něco neudělal,“ svěřuje se Karla (26).

Mohlo by vás také zajímat: Zlomila jsem mu přirození nebo Sex v latexu: Oblíbená praktika posledních let

Věděli jste, že:

  • 12 % mužů se občas dopustí projevů, které lze označit za domácí násilí.
  • Agresivní muži prý vydělávají o 18 % víc než ti klidní. Pokud máte takového partnera, je tu naděje, že vás alespoň zajistí.
  • Pozor na vášnivý sex – podle vědců může způsobit dočasnou ztrátu paměti. Jsou totiž známy případy, kdy lidé po bouřlivém milování na několik dní zapomněli vše, co se dělo před sexem.

Při sexu mě škrtil!

Podobně jako Karla je na tom i paní Jaroslava (33). „Můj partner je hodně temperamentní a sex by chtěl minimálně dvakrát denně. Když se dostane do ráže, mám z něj trochu strach. Přestane se ovládat a jakékoli mé odmítnutí nepřijímá. Začíná být agresivní a nebere ohled. Mám ráda dominantní partnery, takže mi to nevadí, ale kolikrát se bojím, aby mi něco neudělal. Naposledy mě totiž začal při sexu škrtit,“ popisuje svou zkušenost.

Alkohol vše jen zhoršuje

Nepříjemnou zkušenost s rozvášněným partnerem má také Mirka (28). „Partner patří k těm lidem, na které má alkohol nepříznivé účinky. Když se napije, ztratí zábrany a rozvášní se tak, že je až nebezpečný. Dříve pil jen výjimečně, ale poslední dobou holduje alkoholu pořád. Přijde z hospody domů a nebere si servítky. Chce sex za každou cenu. Přitlačí mě ke zdi, hodí na postel, tahá mě za vlasy a rukou mě drží kolem krku, až se skoro dusím. Miluju ho, ale v těchto chvílích z něj mám strach. Je tak rozvášněný, že je klidně schopný i ublížit,“ říká.

KAFE.cz zjistilo:

  • Pití alkoholu působí na každého jinak. U 11,2 % lidí vyvolává agresivní chování.
  • Celých 5,7 % lidí, kteří se zúčastnili průzkumu, se přiznalo, že partnera v opilosti napadlo.
  • Nejsou to ale jen muži, kdo si před sexem dopřává alkohol. Průzkum ukázal, že alkohol si před sexem rády dají až tři čtvrtiny žen. Sex se jim totiž pak líbí více, než když jsou střízlivé.

Opravdu vášeň zatemní mozek?

Pokud i vy máte partnera, kterého se bojíte, když se rozvášní, máte dvě možnosti. Zvyknout si a doufat, že vám neublíží, nebo se s ním rozejít. S tím, že by se vám ho podařilo převychovat nebo přesvědčit, aby své chování změnil, raději nepočítejte. Vášeň totiž dokáže zatemnit mozek, a tak i při nejlepší vůli se takovýto člověk ve chvíli vzrušení nebude umět ovládnout… Za úvahu by stálo i to, poslat partnera k sexuologovi či psychologovi.

Přečtěte si také: Sexuální úchylky: Co je normální a co už příliš?