Na většinu mužů Měsíc takový vliv nemá, a tak pak může dojít k rozbrojům v ložnici. Partner chce sex a žena na něj nemá nejmenší chuť.

Mohlo by vás také zajímat: Chuť na sex: Co dělat, když se neshodnete nebo Význam vašich erotických snů

Věděli jste, že:

  • 75 % žen přiznává, že na ně působí úplněk.
  • 48 % žen věří tomu, že fáze Měsíce ovlivňují i sex.
  • 3 % žen říká, že podle Měsíce řídí i své plodné dny.

Novoluní

Poznáte jej snadno – Měsíc na obloze nevidíte, obloha je temná a to je také důvod, proč se v tomto období často objevují úzkosti a deprese. Zároveň je však dobrým časem pro začátky nových vztahů, a tak je velkou šancí pro všechny nezadané. Co se sexu týká, pro ženy není toto období žádnou velkou slávou. Chuť na milování klesá a s ní i milostná aktivita. Na muže však tato fáze tak nepůsobí, a proto může dojít k neshodě v posteli.

Dorůstající Měsíc

Když je Měsíc ve tvaru písmene D, znamená to, že dorůstá. Člověk nabírá novou sílu a energii a má čím dál tím lepší náladu. Daří se nejen v životě, ale i v posteli. Je ideální doba vyzkoušet to, po čem toužíte, a plně se oddat vášni. S dorůstajícím Měsícem roste i apetit, a tak vám nic nebude bránit oddat se sexu naplno. Jen pozor na nechráněný sex – zvyšuje se totiž nejen chuť, ale i plodnost, a tak hrozí nechtěné těhotenství.

Úplněk

Fáze, kdy je Měsíc vidět v celé své kráse a na obloze září v plné velikosti, působí na každého jinak. Na mnoho lidí nemá příliš pozitivní vliv a mají problém se spánkem. Projevuje se u nich neklid, únava, nesoustředěnost, časté jsou i případy náměsíčnosti. Úplněk sexu přeje, ale především novým románkům, vzplanutím a flirtům. Láká k tomu zažít něco nového, experimentovat a přímo vybízí k nevěře a úletům s někým neznámým. Pozor na to, abyste později nelitovala.

Ubývající Měsíc

Když Měsíc připomíná písmeno C, je ve fázi, kdy se postupně zmenšuje, ubývá a ztrácí se. Říká se, že couvá. V tuto chvíli nastává ideální doba, kdy je vhodné vycouvat ze vztahu, pokud ho hodláte ukončit. Toto období nepřeje ani postelovým radovánkám. Měsíc ubývá a s ním i chuť na sex. To ovšem opět platí pro ženy. Muži takový vliv Měsíce nepociťují, a tak se opět může stát, že se budete muset vymlouvat na únavu anebo na bolest hlavy.