Děje se něco s naším zájem o sex kvůli krizi, stoupající pracovní vytíženosti, politickému systému, civilizačním chorobám nebo díky jaru?

„Milujeme se podle svých potřeb, ne podle dosažených informací, společenského řádu, vzdělání a tak dále,“ tvrdí český sexuolog profesor PhDr. Petr Weiss, Ph. D.

„Druhý to z lásky často akceptuje a do sexu se nutí. Ovšem takový stav není dlouho udržitelný. Většinou končí tím, že ten s nižší potřebou nakonec získá odpor k partnerovým dotykům i sexu samému,“ líčí neblahé konce odborník.

Jenže chuť na sex je holt nevycvičitelná. „Jediná cesta je v tom, že ten s vyšší potřebou se přizpůsobí méně náruživému partnerovi a třeba přidá autoerotiku. Přirovnávám to k vysokohorské túře, kterou ti dva chtějí ve zdraví a pohodě zvládnout spolu!“ říká Petr Weiss.

Někdo to řeší i mimomanželským (partnerským) sexuálním stykem. Ten mj. obecně přiznává 66 % ženatých Čechů a 46 % vdaných Češek. „Je to víc než jinde ve světě. Buď jsou Češi upřímnější, nebo nevěrnější. Podotýkám však, že nevěra mnoho partnerství nezachránila,“ míní s pousmáním lékař.

Že hledáte za sex náhražku v práci, sportu a dalších aktivitách? I to je trend; ten ovšem sexuolog Petr Weiss komentuje slovy: „Sex ničím nehradíš!“

Sexy perly

  • Češi nejvíce souloží v sobotu.
  • Nejvýkonnější milovníci podle délky sexuálního aktu jsou Britové (Češi jsou třetí).
  • Průměrná délka ztopořeného mužského penisu na světě činí 13,97 cm (Češi 15 cm).
  • Průměrný Evropan při milování vydá 225 kalorií.
  • Polovina žen myslí při milování na svůj vzhled.
  • Nejhorší milenci jsou údajně Němci.