Věk 40 až 49 let: Náročná žena, která ví, co chce – i v posteli.

Základní charakteristika

Na úrovni! Žena po čtyřicítce už má zpravidla noblesní vystupování, je smířená s věkem i se životní situací. Pokud je volná, s velkou pravděpodobností je rozvedená či svobodná matka. Je samostatná, potřebuje volnost pro sebe – kvůli svým přátelům, koníčkům či kariéře.

Vztah k mužům

Na každého nového muže zpravidla hledí podezíravě. Zažila toho už tolik, že ji chlap jen tak neobalamutí. Přesto neztrácí chuť do seznamování s novými lidmi – rozhodně to ještě nezabalila. Je však velmi náročná. Pravděpodobně už má dost konvenčního vztahu s průměrným sexem. V rámci zachování své svobody bude klidně souhlasit s volnějším partnerstvím.

Vztah k sexu

Vyzkoušela už prakticky všechno, sex dokáže brát jako konzumní záležitost. A není pro ni problém střídat milence. Klidně vyzkouší každou krkolomnou pozici, zpravidla se nebrání drsnějším praktikám, jako je sperma na obličeji nebo anální sex. Moc dobře ví, co jí dělá dobře. Zpravidla bez problémů dojde k orgasmu.

KAFE.cz zjistilo:

Statistická zjištění o ženách v této věkové kategorii

  • 5 % žen touží po dalším dítěti.
  • 19 % žen otevřeně přiznává nevěru.
  • 34 % žen je v sexu nespokojených.
  • 62 % žen přiznává, že už nevěří v lásku.
  • 71 % už by se nikdy nevdávalo.

Petra (43), čtenářka KAFE.cz
„Když jsem se ve čtyřiceti rozvedla, bylo mi jasné, že už se nechci vázat. Hledala jsem partnera, který mi dá volnost. Našla jsem si přítele, se kterým se vídáme jen občas, vždycky spolu strávíme krásný večer a užijeme si sex, ale bydlíme každý zvlášť. Dřív jsem s partnerem chtěla být každý den, teď mi to maximálně vyhovuje takto…“

Vlaďka (45), čtenářka KAFE.cz
„Loni se o mě začal zajímat jeden muž. Jsem už delší dobu sama, a tak dlouho trvalo, než jsem mu začala věřit, že to se mnou opravdu myslí vážně. Před deseti lety bych se do vztahu bezhlavě vrhla, teď jsem měla strach. Až skoro po roce jeho nadbíhání jsme se sblížili. A klape nám to dodnes.“