1. Zatáhněte břicho

Zatáhněte břicho směrem k páteři a vydržte to po dobu 5 až 10 vteřin, dýchejte pravidelně. Tento cvik je lepší než korzet, protože pomůže vypracovat příčné břišní svaly, které pomáhají zatahovat břicho.

2. Stůjte na jedné noze

Stůjte na jedné noze jednu minutu – pak na té druhé. Toto cvičení posiluje hluboké středové břišní svaly, které chrání vaše záda.

3. Dobře se protáhněte

Bolestí zad trpí více než třetina Čechů. Jednoduché protahování každé svalové skupiny po dobu 15 až 30 vteřin každý den může přinést své ovoce.

4. Použijte činky

Mějte činky poblíž a procvičujte horní půli těla. Zvedejte lehkou činku (nejlépe půlkilogramovou) šest minut denně a zbavíte se tuku na rukou. Najděte si ale podrobný návod, jak cvičení provádět správně, nebo oslovte svého trenéra v posilovně.

5. Upravte si ramínka od podprsenky

Podle výzkumů v Dallasu mohou tenká ramínka podprsenky – jsou-li příliš stažená – tlačit na krční nervy, což vyvolá bolest hlavy. Pokud sedíte u televize a tlačí vás, pozor na ně!

6. Vypijte sklenici vody

„Pouhá ztráta 2 % množství tělesné tekutiny může spouštět příznaky dehydratace, jako je například špatná krátkodobá paměť,“ říkají vědci. Vědci z univerzity v americkém státě Utah objevili, že čím méně ženy vypijí, tím pomaleji odbourávají kalorie.