Irena je komunikativní, přirozeně krásná dívka. Už rok pracuje jako servírka v irské hospodě. Proto chce na první pohled vypadat dobře. Nebojí se ale ani razantní změny – ráda by totiž šokovala okolí. „Jsem pro jakýkoliv účes i barvu. Dělejte si se mnou, co uznáte za vhodné, jen mě nestříhejte dohola,“ prohlásila Irenka s nadsázkou hned na začátku proměny.

Před proměnou...

Irena je ze Zlína. Po dostudování se přestěhovala do Prahy a začala pracovat v administrativě. Být asistentkou ji ale dlouho nebavilo – není prý typ, který dokáže sedět osm hodin denně na židli. Proto se po dvou letech rozhodla, že se vrátí k původní profesi servírky. Nyní pracuje v luxusní restauraci v centru Prahy. Vyhovuje jí pracovní doba i komunikace s lidmi a cizinci – prý si tak trénuje angličtinu. „Mám sice dvanáctihodinové směny, ale kompenzuji je každým druhým týdnem volna. Mám pak čas na sebe, své zájmy, kamarády. Můžu si zajet odpočinout k rodičům do Zlína,“ pochvaluje si Irena.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Irenka se nebránila razantní změně a klidně by se nechala obarvit třeba nahnědo. Kadeřnice jí to ale vymluvila. „Irena je přírodní typ a její vlasy jsou krásně světlé, zásadní změnu barvy nedoporučuji. Mohlo by to působit ostře a nepřirozeně.“ Pak se kadeřnice Veronika pustila do ztmavení krémovou blond barvou (8.0 Kadus). Finální odstín bude světle plavý přeliv, který vlasy tolik nezatíží a naopak je krásně vyhladí. A protože poslední dobou je trendy přírodní styl, Veronika přidělala ještě několik proužků světle hnědé (10.0 Kadus).

Velké změny se nedělaly ani u střihu. Hlavní bylo zdravě sestříhat roztřepené suché konečky. A vrchní vrstvu v přední části pak prostříhat do objemu (s lehkou ofinou ke straně).

„Irence bych navrhla pravidelnou péči u kadeřníka. Už žádné domácí barvení a stříhání. Nejde jen o to, že doma to neuděláte tak dobře. Speciální masky a zábaly, které její vlasy potřebují, v drogerii neseženete. Před fénováním a žehlením je také důležité používat vhodné přípravky, které vlasy alespoň trochu ochrání,“ dodala na závěr kadeřnice.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

„Irenka je mladá a krásná dívka. Má zdravou světlou pleť, které dominují velké oči, takže se při líčení můžeme více odvázat. Přesto bych se při každodenním líčení nepřikláněla k černým linkám,“ konstatovala vizážistka Jana.

Na dobře odlíčenou pleť vizážistka nanesla denní krém a vybrala správný odstín make-upu. Na drobné nerovnosti aplikovala korektor v tužce a obličej přepudrovala. Nezapomněla ani na drobnou úpravu obočí.

Na celé pohyblivé víčko Jana pěnovým aplikátorem nanesla třpytivý šedý stín a rozetřela ho měkkým štětečkem. Tmavší stín použila k aplikaci z vnějšího koutku oka směrem do středu. Dbala ale na to, aby nepřekročila pomyslnou linii, kterou tvoří spojnice vnějšího koutku oka a konec obočí. Světle růžová rtěnka pak celý efekt líčení zvýraznila. „Po nanesení rtěnky vždy ještě naneste na střed horního rtu lesk. Dodá to plnosti,“ poznamenala Jana.

K dovršení celého make-upu postačila růžová zdravíčka, která podtrhla ženskost a zdraví. No a teď hurá na závěrečné focení!

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Ireny následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – podkladový make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – tmavé a třpytivé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka a hnědá tužka na obočí
Rtěnka Rouges seduction rose
Gelový lesk
Tvářenka rose

A co na proměnu říkala Irena?

„S účesem jsem spokojená a líčení je parádní. Připadám si najednou mnohem atraktivnější a sebejistější.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Pleťové mléko Demaquillante Esentialle pro normální pleť
  • Eau Demaquillante Expres, který pomocí tamponů nanášíme na obličej a krk, lehkými pohyby směrem ven a nahoru

  • Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Používáme stejné mléko Demaquillante Esentiele
  • Na rty pak naneseme balzám Hydratation 24 protection Levres
  • Na oči doporučuji používat preventivní oční krém na první vrásky Rides Relax Regard
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Každé ráno ošetříme obličej a krk purifikační zelenou vodou. Stáhne mastnotu a krásně pleť zmatní a vyhladí, přestože neobsahuje žádný alkohol
  • Po odlíčení použijeme pouze relaxační krém na noc Creme de Reves

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Veronika Dřevíkovská, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot