Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tak se dneska podívejme na vztah televize a bulváru…

Ti zlí…

V poslední době se stalo módou, že právě v televizních seriálech bulvár figuruje. Vzpomeňme si například na pokračování Nemocnice na kraji města České televize, kde s ním měla (samozřejmě nepříjemnou) zkušenost doktorka Čeňková (Eliška Balzerová). Novinář bulvárního deníku Plesk (scenáristi prokázali skutečně „velkou“ fantazii při výběru názvu) zase rozvíjí jednu z dějových linek seriálu Ulice TV Nova. Jeho chování je velmi neomalené a zřejmě má ukázat, jaká nekulturní spodina bulvární novináři jsou. To 87. dílem dalšího seriálu z produkce Novy, Ordinace v růžové zahradě 2, „hýbe“ bulvární deník Trefa! Informace, které se v něm objeví, postavy seriálu komentují opovržlivými slovy typu „špína, kterou se nemá smysl se zabývat“. Třináctiletý mládenec Marek (mimochodem, není to tak dlouho, co jsem s přestavitelem této role Martinem Holcem viděla v jednom bulváru rozhovor) dokonce s vážným výrazem nazve bulvární novináře „zlými lidmi“. Jak dojemné!

… se nám docela hodí!

Co na to všechno říct? Že všechny televizní stanice s bulvárem více či méně spolupracují, i když dělají, že ne? Pracovníci PR oddělení rádi zasílají informace, které chtějí v novinách otisknout, protože potřebují získat svým pořadům sledovanost. A je jim celkem jedno, v jakém kabátě (v tzv. seriózním, nebo bulvárním) se informace k potencionálním divákům dostanou. Inu, jak se říká „účel světí prostředky“!