Jaro s sebou nese jako už obvykle světlé pastelové barvy, ale i zářivé odstíny výrazné oranžové, červené či žluté, která je dokonce barvou roku 2021! Ať už dáte přednost jednobarevným variantám, nebo vsadíte na vzory, uzpůsobte výběr šatů na míru své figuře! To, jak vám šaty ve výsledku padnou ovlivní i zvolený střih a materiál. Víte, co vám udělá dobrou službu?

Tipy, jak působit v šatech štíhleji

Pokud byste si rády díky jarní módě nějaké to kilo ubraly, vsaďte na šaty pro plnoštíhlé, které se budou držet několika osvědčených tipů. V první řadě se zaměřte na modely s definicí pasu, která pomůže s tvarováním figury. Zvlášť pokud jste menšího vzrůstu, vytvarování pasu a jeho umístění výš pomůže vyvolat štíhlejší dojem z celé postavy. Prodlouží totiž efektivně její spodní část. Zvolit můžete šaty pro plnoštíhlé, které na pas myslí už střihově, nebo model následně úzkým páskem doplnit.

Podobnou službu vám udělají i dvoubarevné šaty, jejichž vrchní část bude barevně kontrastní od té spodní. Chcete efekt ještě více podpořit? Pokud máte jemnější trup, ale zato rozměrnější boky, vyberte si model se světlým vrškem a tmavší sukní. Máte to naopak? Pak přijde světlá barva dolů.

Tip! Objednaly jste si už celobarevné šaty pro plnoštíhlé, ve kterých se ale nějak necítíte? Zkuste si přes vrchní část obléct halenku v tmavší barvě a hned z nich uděláte vlivem kontrastu nositelný kousek!

Trendy z přehlídkových mol

Přehlídková mola jsou skvělou inspirací: převzít z nich můžete třeba barvy, které jsou právě in, ale nemusí to nutně znamenat, že se do nich zabalíte od hlavy až k patě. Letí letos výrazná žlutá, ale vy nemáte odvahu pořídit si rovnou dlouhé rozevláté šaty pro plnoštíhlé v této barvě? Nevadí, zvolte klidně své oblíbené malé černé a k nim si pořiďte třeba jen výrazné žluté psaníčko.

Jednobarevné šaty pro plnoštíhlé

Pokud si libujete v jednoduchosti, klidně si dopřejte jarní šaty v jedné barvě. Faktem je, že černá zeštíhluje. Vsadit ale můžete i na jakoukoliv jinou tlumenou barvu. V kombinaci s užším střihem neuděláte chybu.

Chcete se obléct do světlých barev či zářivých tónů? Směle do toho! Jen raději sáhněte po modelech, které jsou střihově vypasované, mají hlubší výstřih do V nebo zahrnují svislé řasení alespoň v oblasti živůtku. Své postavě tak uděláte doslova radost!

Šaty pro plnoštíhlé se vzory

Velkým trendem letošního jara jsou květiny všech barev, velikostí a tvarů. Jestli chcete vnést do svého šatníku trochu zábavy, vyberte si některé z květinových šatů pro plnoštíhlé. Co třeba dlouhý kousek ke kotníkům s liliovým vzorem? Nebo rozevláté tunikové šaty s jemnými kytičkami, ze kterých přímo sálá ženskost?

Vyzkoušejte je třeba i v oversize střihu se stahováním na šňůrky. V kratší variantě je pak můžete kombinovat i s denimem či černými legínami a hned máte spoustu stylových možností, jak si na jaře módu užít!

Sáhnout můžete i po proužcích. Jen si pohlídejte jejich tloušťku, aby vás zbytečně nerozšiřovaly. Pokud vsadíte na dlouhé vzorované šaty pro plnoštíhlé na ramínka, vždy celý outfit ještě vylepšíte, když k nim přidáte delší svrchní díl třeba v podobě lehkého cardiganu či pláště. Vzor můžete opět opticky „rozbít“ úzkým páskem.

Téměř každý aktuální trend můžete snadno přizpůsobit svému stylu. Stačí naslouchat svým potřebám a vybírat kousky, které zalichotí vaší postavě. Jaké to budou tohle jaro?