Když šátky složíte a schováte do skříně, nezaberou vám téměř žádné místo. Jsou vyrobeny z příjemných a prodyšných materiálů, a to je jeden z důvodů, proč se tak příjemně nosí. Jejich dalším pozitivem je i jejich prospěšnost pro fyziologický rozvoj dítěte. Na rozdíl od kočárku se s nimi také dostanete všude. A navíc se hodí pro děti od narození do tří let.

Výhody šátků

Neustálý kontakt s rodičem, který má zároveň volné ruce. Díky tomu jsou výhodným řešením zvlášť pro aktivní maminky a tatínky. Takhle s miminkem zvládnete i pěší túru. Miminku navíc připomíná umístění v šátku pobyt v maminčině bříšku, protože vnímá tlukot jejího srdce, její teplo a známé kolíbání při chůzi. Při správném uvázání podporuje správný vývoj kyčlí a páteře.

Barvy a délky šátků

Podle pohlaví dítěte si můžete zvolit barevné vyhotovení, dále je pak důležité zvolit délku šátku, která se většinou pohybuje od 2,7 po 5,7 metru. Cena je samozřejmě přizpůsobena jak délce, tak i kvalitě. Každý šátek je opatřen kresleným návodem znázorňujícím správné uvázání.

Tipy Kafe.cz

Tip Kafe.cz

Jak se váže šátek? Podívejte se na video!

Zdroj: Youtube