Možnosti dnešních přenosných navigací, které vám pomáhají plánovat a řídit váš den, jsou téměř neomezené. Jednoduchý příklad, na který jsme si vypůjčili navigaci TomTom, vám to názorně ukáže.

Je středa dopoledne a já mám domluvený oběd s kamarádkou v nově otevřené restauraci kdesi za městem.

11.00 - Vím, kdy vyrazit

Jak dlouho tam pojedu? Navigace mi to poví dřív, než sednu do auta, takže vím, kdy mám vyrazit na cestu.

11.05 - Stačí zadat cíl

Nastupuji do auta, zapínám přístroj, zadávám cíl své cesty (danou restauraci naleznete mezi mnoha body zájmu (POI) přednastavených do paměti zařízení) a můžu vyrazit. Žádné zápasení s mapami či složitým nastavením.

11.15 - Zná uzavírky

Dobře vím, že nejkratší cesta, po které mám jet, byla minulý týden zablokována – navigace už o tom také ví a sama se jí vyhne. Kouzlo? Kdepak – někdo jiný z uživatelů již pravděpodobně nahlásil tuto uzavírku prostřednictvím služby Map Share. Přitom stačilo jen automaticky stáhnout poslední změny v mapách pomocí aplikace TomTom HOME do navigace.

11.30 - Odbočíte jinam? Trasa se přepočítá!

Uvědomila jsem si, že jsem s sebou zapomněla vzít nějaké květiny, a proto si trochu zajedu, abych mohla koupit kamarádce něco hezkého. Schválně – jestli zmate tahle náhlá změna trasy naší navigaci? Ani nápad, zařízení trasu během okamžiku automaticky přepočítalo.

11.35 - Jedete rychle? Upozorní vás!

Začínám být nedočkavá a překračuji o něco málo povolenou rychlost – navigace mě na to hned upozorňuje. Zpomaluji – a mám štěstí, jen o pár desítek metrů dál stál radar – pokutě jsem unikla o vlásek!

11.40 - Praktické hands-free

Zatímco řídím, volá mi kamarádka, aby se ujistila, zda nepotřebuji poradit s cestou. Zapínám na navigaci hands-free a hlásím jí, že mám vše pod kontrolou.

11.50 - Na místě jste včas

Přijela jsem na místo a vcházím do restaurace, abych našla pěkné místo k sezení u okna. Jsem tu první, takže si objednávám kávu a pozoruji zajímavý interiér podniku.

12.10 - Kvůli mapě se neztratíte

Kamarádka právě dorazila, je uspěchaná a omlouvá se, že se ztratila kvůli staré mapě.

13.30 - Pomůže vám i s píchnutým kolem

Po příjemném obědě jdeme obě zpět ke svým autům na parkovišti. Moje kamarádka má skoro šok, když zjistí, že má píchnutou pneumatiku. I tady pomůže navigace – na navigačním přístroji otevírám menu Help Me!, kde snadno najdu instrukce, jak pneumatiku vyměnit. Po pár minutách je práce hotova, a tak se obě můžeme vydat na cestu domů.