Ještě dříve než hudební fanoušci ji znali čtenáři pánských erotických časopisů. Samantha totiž začínala jako modelka a nebránila se ani odvážnějším snímkům. Před fotoaparáty se postavila v 16 letech a kariéru úspěšně rozjela poté, co její matka v roce 1983 poslala fotku své nepřehlédnutelně disponované dcerky do čtenářské soutěže novin The Sunday People.

Teď hlavně holky

Nikdy v životě by nešla na plastiku. Mám totiž hrůzu z nemocnic a injekcí, doktory na sebe nechávám sáhnout jen v opravdu nezbytných případech. Navíc si myslím, že pořád vypadám dobře. Říká mi to hodně lidí a sama se cítím maximálně tak na dvaadvacet,“ tvrdí sebevědomě.

Na skromnou si Samantha Foxová opravdu nehraje. V tom, co dělá, je podle svého přesvědčení stále dobrá. „Musíte být silní, abyste se v šoubyznysu udrželi. Pokud si věříte, dokážete hodně. Jako modelka bych už byla za horizontem, avšak coby zpěvačka pořád můžu plánovat další kariéru."

A tak prý hledá cesty, jak přijít k novým hitům a držet se v hitparádách. "Tak už mi přestaňte pořád předhazovat osmdesátá léta. Nechci být ikona vyčichlé hudby. Toužím posluchače stále překvapovat, nikdy je nesmím začít nudit.“

Na druhou stranu přece jen přiznává, že začíná myslet na zadní kolečka. „Založila jsem vlastní vydavatelství. Až tak za deset let přestanu jezdit turné a rozhodnu se víc odpočívat, budu psát písničky pro jiné interprety nebo jim produkovat desky. Ale nepřeslechněte ten časový údaj. Řekla jsem nejdřív za deset let!“ zdůrazňuje.

Možná nevíte, že..

  • jako modelka se chlubila mírami 98–59–84.
  • v roce 1986 vstoupila na světovou discoscénu hitem Touch me.
  • je bezdětná, média už léta spekulují o její sexuální orientaci; s manažerkou Myrou Strattonovou prý zpěvačku nepojí jen pracovní vztah.
  • bez větších úspěchů si zahrála v několika filmech.