Film vznikl podle knihy "Kde končí duha" Cecelie Ahern, autorky řady bestsellerů, například knihy P.S. Miluji tě. V hlavní dámské roli se představí vycházející hvězda Lily Collins (dcera slavného muzikanta Phila Collinse) známá z filmů Sněhurka, kde bojovala s macechou Julií Roberts, a Mortal Instruments. Hlavní pánský part zahrál Sam Claflin, kterého můžete znát například ze série Hunger Games.

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantická komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč?

Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit Alexovi ztepilou blondýnu. I když za to by si asi nejradši nafackovala...

Romantická komedie S láskou, Rosie dokázala namíchat skvělý koktejl emocí, životních překážek a humoru.