Velká Británie - tradiční vánoční pudink.
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Japonsko - tomu se dá těžko věřit, ale v Japonsku se jí smažené kuře z KFC.
Zdroj: pinterest.com
Filipíny - sladkou tečkou na závěr bývá koláč bibingka.
Zdroj: pinterest.com
Filipíny - jako hlavní jídlo se podává pečené vepřové - ideálně celé selátko.
Zdroj: pinterest.com
Austrálie - závěrem večera se podává lehká Pavlova se sezónním ovocem.
Zdroj: pinterest.com
Austrálie - podává se studená krůta s brusinkovou omáčkou a grilované plody moře
Zdroj: pinterest.com
Brazílie - od Italů si jako dezert půjčili Brazilci panettone
Zdroj: pinterest.com
Brazílie - na stole nesmí chybět pečená krůta.
Zdroj: pinterest.com
Mexiko - večer se hodí sladké smažené placky s punčem.
Zdroj: pinterest.com
Mexiko - vánoční tabule je bohatá - toto jsou chilli papričky s dipem a granátovým jablíčkem.
Zdroj: pinterest.com
Kanada - místní rádi mlsají, třeba tyto skořicové bonbony s mléčnou čokoládou.
Zdroj: pinterest.com
Kanada - velmi oblíbený je masový koláč.
Zdroj: pinterest.com
Německo - oblíbené jsou zde hutné štóly s marcipánem.
Zdroj: pinterest.com
Portugalsko - královský koláč se podává na závěr večeře.
Zdroj: pinterest.com
Portugalsko - hlavních chodem je sušená nasolená treska.
Zdroj: pinterest.com
Itálie - sladkou tečkou na závěr jsou smažené minikobližky.
Zdroj: pinterest.com
Itálie - ať už na severu, nebo na jihu na stole nechybí vývar s plněnými těstovinami.
Zdroj: pinterest.com
Německo - na stole může být coby hlavní chod pečený kapr nebo pečené husy.
Zdroj: pinterest.com
Francie - na stole nesmí coby dezert chybět vánoční polínko.
Zdroj: pinterest.com
Francie - jako předkrm se servírují hřebenatky s bylinkami a sýrem
Zdroj: pinterest.com
Velká Británie - dalším tradičním dezertem jsou tyto plněné skořicové koláčky.
Zdroj: pinterest.com