S TEMPLÁŘSKOU ROSÉ FRANKOVKOU GARDEN PARTY JAK ZE ŽURNÁLU

Připravujete zahradní slavnost a nevíte, jaké víno servírovat? Přivítejte hosty i léto se sklenkou růžového vína. Růžová vína a sekty jsou ztělesněním mládí a svěžesti, jsou přímo stvořená k zahradním slavnostem, grilování a letním oslavám. Vychutnejte si lehké letní zeleninové a TĚSTOVINOVÉ (rybí) saláty, ke kterým se skvěle hodí Frankovka Rosé z Templářských sklepů Čejkovice. Její pikantní ovocná chuť může obohatit i netradiční salát z nakrájeného sýru Eidam, na nudličky nakrájených jablek a hrušek, zalitých citronovou šťávou, nadrobno nakrájené cibule a rajčat. Celý salát dochutíte solí, pepřem, RADĚJI jogurtem NEŽ majonézou a zasypete nakrájenou pažitkou. Prostřený stůl pak zpestří typická růžová barva TÉTO Frankovky (Róse). Její nevtíravé aroma čerstvých ostružin však může doplnit i chuť lehkých ovocných dezertů na bázi (ovoce) tvarohu či jogurtu.
Nebojte se experimentovat! Své přátele můžete překvapit také Rosé koktejly s čerstvými jahodami či melounem v kombinaci se sodou, džusem nebo ledovou tříští.

OSLŇTE VINNÝMI ZNALOSTMI

Jako správný hostitel byste měl mít vše pod kontrolou, tedy i posouzení kvality vína. Přinášíme základní pravidla správné ochutnávky:
Před ochutnávkou samotnou nesmíte opomenout kontrolu korku, ten vám prozradí například to, zda byla láhev správně skladována. Je-li korek suchý a drolivý, láhev nebyla správně naležato uskladněna a víno tak mohlo rychleji zoxidovat.
Po posouzení korku už přichází na řadu samotné víno:

  1. Skleničku s vínem zásadně berme pouze za stopku a přičichnutím zkontrolujeme správné aroma, které lépe vynikne, pokud s vínem ve sklenici jemně zakroužíte.
  2. Svůj nos směřujte spíše ke stěnám sklenky, kde stoupají buketní látky. Až si přivoníte, následuje samotná degustace.
  3. Vína se nebojte napít pořádně, mělo by se vám rozlít po celých ústech, nejen na špičce jazyka.
  4. Pokud vám po proválení vína na jazyku nic nenarušilo požitek, víno je připraveno k pití pro celou společnost.

TIP: Po kvalitně provedené ochutnávce můžete strhnout debatu například o barevných odstínech růžových vín v podobě cibulové slupky, lososa či koroptvího oka.

LÉTO VIDÍM RŮŽOVĚ

Templářské sklepy Čejkovice letos rozšířily nabídku Rosé vín a sektů. Vybírat můžete celkem z devíti variant růžových tichých a šumivých vín.

Mezi tichými víny je zastoupena Frankovka, Zweigeltrebe, André a letošní novinky Svatovavřinecké Rosé a Rulandské modré Rosé.

Pokud jste příznivci bublinek, můžete vybírat ze čtyř variant růžových sektů: Saint Croix Sekt Rosé Demi vyrobený metodou „charmat“ nebo klasickou metodou kvašením v lahvi. A nabídku uzavírá letošní „bublinková“ NOVINKA – francouzské sekty Rosé Charmat Brut či Rosé Classique Brut.

Templářská Rosé vína zakoupíte v obchodních řetězcích po celé ČR nebo můžete objednávat na www.templarske-sklepy.cz

Vydejme se vstříc růžové budoucnosti s orosenou sklenkou vychlazeného templářského Rosé.