Vysoká postava - Hrozba rakoviny prsu

Vyšším ženám hrozí větší riziko rakoviny prsu, vaječníků i slinivky. Je to tím, že u vyšších žen začíná puberta dříve, a proto jsou déle vystaveny hormonům, které tyto typy rakoviny způsobují.

Dlouhé prsty - Tendence k depresím

Za dlouhé prsty podle vědců může testosteron při těhotenství. Vyšší hladina testosteronu může poškodit nervovou soustavu plodu a způsobit tak náchylnost k depresím. Náchylnější k depresím jsou následně více muži.

Malá chodidla - Problémy při porodu

Velikost ženských chodidel souvisí se šířkou její pánve. Čím větší chodidla, tím zpravidla větší pánev. Nepleťte si však šířku boků se šířkou pánve. Široké boky neznamenají, že v pánvi je dost velký otvor proto, aby jím prošlo miminko.

Krátké nohy - Srdeční nemoci, cukrovka

Za vizuálně nápadně kratší nohy většinou může špatná výživa během prvních let života. A velmi často se to podle britského tisku týká žen, které v miminkovských letech nebyly kojeny. Špatná výživa způsobuje nejen špatný vývoj kostí, ale i odolnost vůči inzulínu – a to je první krůček k pozdější cukrovce.

Nesymetrické ruce - Nižší plodnost u mužů

Podle britských genealogů jsou muži se symetrickými dlaněmi a dlouhými prsteníčky plodnější a mají větší počet spermií. Nejčastěji jsou prý neplodní muži, kteří mají mezi velikostí obou dlaní i více než půlcentimetrový rozdíl. Může za to jeden gen, který ovlivňuje jak velikost a tvar rukou, tak i vývoj varlat.

Kafe.cz zjistilo:

Muži s kulatým obličejem více chrápou!

Máte partnera s kulatým obličejem? Tak až mu budete nadávat, že chrápe, uvědomte si, že za to nemůže. „Kulaťáci“ totiž mají kratší dýchací cesty, které mají tendenci se v noci zužovat či se dokonce úplně uzavírat.