Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dneska si řekněme pár slov o Waldemaru Matuškovi.

Jaký byl Walda?

Zpráva o jeho úmrtí byla pro většinu fanoušků velmi překvapivá. I když z Floridy přicházely informace, že oblíbený zpěvák je na tom zdravotně velmi špatně, z respektu k jeho osobě se objevil v tisku jen zlomek pravdy. Když ale Matuška zemřel, všechno bylo jinak. Vycházely informace k převozu jeho těla a k pohřbu, ale také nejrůznější fotky a výpovědi starých kamarádů a známých. Promluvil Waldův první syn, kolegové i bývalé milenky… A výpovědi se podivuhodně lišily, z některých až mrazilo. Jedni o něm mluvili jako o charakterním muži, skoro světci, jiní ho líčili jako nápitku, který střídal ženy a neuměl čelit problémům.

Ženy slavných mužů

Waldemara Matušku jsem bohužel neměla čest poznat osobně. Jediný náš rozhovor probíhal přes e-mail, který zprostředkovala a zpěvákovy odpovědi zpracovala paní Olga. A nutno říct, že ona ho měla prokouknutého asi velmi dobře – skvěle například dokázala zachytit Matuškův humor, tak jak si ho pamatujeme třeba z televize. Zjevně opravdu byla, jak jí mnozí vyčítají, v Matuškově životě tím pověstným krkem, který kroutí hlavou. No a? Je to přece taktika, kterou ženy používají už po staletí. A asi jako jediná funguje i na bohémy… Konečně, podívejte se na Gotta a jeho Ivanku!

Čest památce Waldemara Matušky

Poslední rozloučení s Waldemarem Matuškou se koná ve čtvrtek 18. června. Veřejnost bude moci vzdát svému oblíbenci hold zhruba od dvanácti hodin, po skončení dopolední oficiální části. Ta možná bude hodně zajímavá! Jak už to bývá, na pohřby známých lidí se často přijdou ukázat i ti, kteří mrtvého předtím pomlouvali. O tom si třeba povíme příště…