Nejde totiž o komedii romantickou, nýbrž akční. Coby úspěšná manažerka má najednou dva ctitele (Chris Pine a Tom Hardy).

Netuší ale, že jsou to agenti CIA, kteří spolu začnou o srdce krásné slečny nemilosrdně bojovat. „Není to snad sen každé ženy, aby o ni usilovali dva neuvěřitelně přitažliví chlápci?“ říká se smíchem herečka.

Přijmout v 35 letech roli roztomilé naivky nebylo jen tak. Aby stačila svým výrazně mladším kolegům, musela zvládnout zběsilou jízdu v kabrioletu, létání na otočné hrazdě, divokou paintballovou střílečku i scény ve spodním prádle.

Zarputilost je evidentně její silná vlastnost. „Vypadám trochu jako buldok, ne? Nikdy jsem se nenechala odradit lidmi, kteří říkali, že nejsem dost dobrá, dost vysoká, dost hezká...

Každá role je pro mě další výzva, pracuju na každém detailu. Je to hodně vyčerpávající, navíc jsem maminka, proto v posledních letech točím jen jeden film ročně.“

Kvůli roli sportovkyně ve snímku Poznáš, co přijde chodila rok na softballové tréninky, kvůli Marlene v romanci Voda pro slony musela překonat strach ze zvířat. „Noc před tím, než jsem natáčela se slonem, jsem nezamhouřila oko,“ přiznává.

Líbánky s dětmi

Po rozvodu nenašla štěstí ani v náruči hvězdy Zkrocené hory Jakea Gyllenhaala, jenž neměl pochopení pro její starosti matky. Před oltář ji loni odvedl manažer hollywoodských hvězd Jim Toth. Na líbánky do Belize novomanžele doprovázely její děti.

„Vím, že je ten pravý. I moje děti si ho oblíbily. Kdyby se svatbou nesouhlasily, nevdala bych se,“ prohlásila herečka, kterou letos čeká titulní role ve snímku Pharm Girl o ženě vyrovnávající se s negativy kariéry ve velké farmaceutické společnosti.