Naše dnešní otázka zní - jak a čím si čistíte pleť. Neradi slyšíme, že vodou a mýdlem, nebo jenom čisticím mlékem či pouze tonikem. Všechno špatně!

Čištění pleti je tou nejdůležitější funkcí, která ke kosmetice patří a žádný sebelepší kosmetický přípravek nic nezmůže, pokud pleť správně nevyčistíme. Taková pleť má ucpané póry, je neprodyšná, nedýchá, a když nemůže dýchat, ani sebedražší kosmetický přípravek nám není nic platný. Jediné, čeho tak můžeme dosáhnout je, že se aktivní látky z přípravku do pleti vůbec nedostanou, v tom horším pak, že se naopak s aktivními látkami v přípravku dostanou nečistoty ještě hlouběji do pokožky, kde se postupně hromadí a působí zde jako časovaná bomba.

Pleť bychom proto měli pravidelně čistit ráno i večer. I když i tady je na místě důležité upozornění. Proces čištění by měl probíhat vždy způsobem, který vyžaduje náš typ pleti. Jinými přípravky čistíme suchou a citlivou pleť, jiné jsou vhodné pro ošetření mastné pleti, jiné volíme pro aknózní a problematickou pleť. Vždy je třeba vyvážená kombinace těchto přípravků. Čistit začínáme pleťovým mlékem. Mléko odstraní nečistoty rozpustné v tucích – tedy dehtové látky, které neskutečným způsobem zatěžují naši pleť a jsou příčinou nejčastějších problémů. Tyto škodliviny jsou všude kolem nás a je to bohužel čím dál tím horší - smog, zplodiny z aut, nikotin. K dočištění a vyjasnění pleti potom používáme tonikum - pleťovou vodu. Tonikum odstraní pot, který se jinak z pleti nedostane, současně osvěží a uklidní kůži, dodá pleti látky, které váží vlhkost a lehce dezinfikuje. Tonikum je ideální i pro tzv. malé čištění během dne.

Teprve na takto vyčištěnou pleť je možno nanést libovolný typ přípravku. Důležitou ochranou roli má denní krém, který zabraňuje průniku nečistot z ovzduší do pokožky. Večer před spaním pak aplikujeme noční krém. Ten pečuje o krásu naší pleti a startuje blahodárný noční regenerační proces.

Více přípravků k odlíčení a tonizaci najdete ZDE.

Více o RYORu na www.ryor.cz.