Říká se jim hlavně skákací, ale také sedmimílové boty, mezinárodně 7leagueBoot. Nadšenci na nich zvládají různé akrobatické prvky, jako jsou salta a roznožky.

Na místě je také Kamila, žena Josefa Ženčáka, které sedmimílové boty učarovaly už v roce 2007. Dnes na nich zvládá různé triky a v soutěžích vyhrává. V parku ukazuje akrobatické prvky, roznožky a výskoky.

Josef Ženčák prohodí, že si ano řekli právě na pružinách… Největší nadšenci skákacích bot jsou mladí, kteří už tvoří komunity. Domlouvají se přes ICQ (komunikační weby) a scházejí se na trénincích.

Asi 20 skákačů je v Ostravě, další skupiny působí v Brně a Praze. Část zájemců si hopsací boty kupuje kvůli posilování nohou nebo chtějí zkusit něco, co nemají úplně všichni; zajímají i ty, kdo kvůli poraněným achillovkám nemůžou normálně běhat (tyto šlachy se totiž při powerbockingu „do práce“ nezapojují).

„Po celé republice je dnes kolem čtyř tisíc skokanů,“ odhaduje Josef Ženčák. „Soutěží se už v různých disciplínách, komunity se také snaží překonávat všelijaké rekordy. Hopsají přes auta, přes laťky a natáčejí si videa. Dříve na nás ostatní koukali jako na mimozemšťany, ale to už je pryč.“