Tereza pracuje jako asistentka. V zimě se často vydává za sněhem na hory a sjíždí jejich kopce na snowboardu. „Jsem odvážná, to je vlastnost, které si na sobě vážím,“ říká hrdě.

Se stejnou odvahou bere svého dalšího koníčka – módu. „Ráda se oblékám zajímavě, zkouším i výstřední modely.“ A takové by si přála obléct i v naší proměně. A také nějaké zajímavé líčení. Rádi splníme!

Přečtěte si také, jak Helena šokovala proměnou svého partnera, nebo zjistěte, proč by si Simona nejraději odvedla paní maskérku domů.

Líčení: Lesk dodá rtům svěžest

Terezinu mírně problematickou pleť zkrotí matující denní krém. K zakrytí nedostatků a sjednocení pleti použil vizážista krycí make-up. Ten musí barevně splynout s pokožkou, jinak bude příliš vidět a na nedostatky spíš upozorní. „Zafixujte ho pudrem. A nezapomeňte vrátit obličeji proporce tím, že lícní kosti podmalujete tmavším pudrem,“ připomíná Pavel Bauer Tereze.

Oči pak nalíčil do bronzovo-zlatých odstínů a použil oční linku v praktickém fixu (mimochodem super vychytávka – s tou se naučí pracovat i ty méně zručnější z nás). Linku vedl Pavel podél celého víčka. Pak bohatě nanesl černou řasenku. Obočí dokreslil šedohnědou tužkou, která se hodí k blondýnkám.

Také líčení rtů začal tužkou, tentokrát měkkou konturovací v odstínu rtů. Vykreslil především méně výrazný tvar horního rtu a trochu ho zvětšil. „Pak postačí nanést světlý lesk v letním růžovém odstínu. Působí svěže a také zvětší objem rtů,“ dodává vizážista.

Vlasy: Velké vlny

Kadeřnice se rozhodla pro mix světlých tónů: „Melír kombinuje béžové a zlaté odstíny. Délku jsem zkrátila a vlasy sestříhala, čímž se zvedne objem účesu. A volné velké vlny vytvořené kulmou zjemňují rysy obličeje.“

Nová délka také nabízí možnost vytvořit po straně moderní volný culík, který ladí s výstřednějšími modely.

Oblečení: Chci, aby mi to slušelo!

Pro Terezu je důležité vypadat dobře a svému šatníku věnuje hodně pozornosti. Do práce se obléká především elegantně, ale ráda využije každou příležitost vyvenčit i nějaký model s nádechem extravagance. „Při proměně si zkusím cokoliv, ale musí mi to slušet!“ prohlásila rozhodně. Stylistka Lenka toho využila a připravila pár super-in kousků.

Sázka na barvy

„Tereza má ideální subtilní postavu, může si dovolit téměř vše,“ hodnotí stylistka Lenka Pavlů a zkouší kombinaci výrazných barev. Které ovšem musí ladit! Takže zelené kalhoty s oranžovým tričkem kontrastují, ale „netlučou“ se navzájem.

Co na to Tereza: „Tričko je super, líbí se mi, jak je řasené na ramenou.“

Tričko, Space, 7 700 Kč; Kalhoty, Space, 9 100 Kč; Boty, My, 990 Kč.

Blýskání je sexy

K novým vlasům skvěle ladí béžovo-zlatý model. Aby halenka a vestička nepůsobily příliš elegantně, stylistka k nim nakombinovala sexy minisukni pošitou blýskavými flitry. Celkový styl tak působí svěže a mladě.

Co na to Tereza: „Opravdu zajímavý model, takové věci ráda nosím.“

Top, Mango, 699 Kč; Sukně, ZARA, 899 Kč; Vesta, Mango, 999 Kč; Obuv, Deichmann, 1 299 Kč; Šperk, Topshop, 400 Kč.

Nepřehlédnutelná v overalu

Odvážné ženy jako Tereza, navíc štíhlé, by měly nějaký ten overal vyzkoušet. Už proto, že patří mezi módní hity. A tenhle není žádný tuctový kousek! „Má zajímavý střih, který ještě podpoří materiál s kovovým leskem. Dodá vám pocit hvězdy!“ slibuje stylistka.

Co na to Tereza: „Určitě si takový pořídím. A nevěřily byste, jak je takový overal pohodlný!“

Overal, Eva Brzáková, info o ceně u návrhářky; Lodičky, Art Obuv, 1 499 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Celou proměnu jsem si báječně užila. Inspirovalo mě zajímavé líčení. A oblečení? Hned bych v něm vyrazila ven, fakt!“

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha, Líčení: Pavel Bauer, Styling: Lenka Pavlů, Foto: Lukáš Hausenblas, Produkce: Jitka Musilová