Tereza si postěžovala, že když jde s kočárkem, vypadá spíše jako starší sestra a ne jako ma-minka. Krásná chce být i pro manžela. Proto by jí pomoc ve formě proměny přišla vhod.

Před proměnou...

Tereza pochází z Kladna a jejími koníčky jsou syn Filípek a vše, co se týká automobilů. Proto před mateřskou pracovala jako asistentka v autoservisu, kde také poznala manžela. Říká, že pochází z „tuningářské“ rodiny a auta jsou její i manželovou velkou vášní. Jezdí společně na srazy a automobilové exhibice, kde vystavují i svá „žihadla“. „Jako malá jsem chodila k tátovi do garáže a zajímalo mě vše okolo motorů. Později jsem se stala vášnivou řidičkou a začala s auty i pracovat. Teď koníček předávám i synovi. Hrajeme si na závody a máme spousty autí-ček na vysílačku.“

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Tereza má husté vlasy, které jsou ovšem velmi suché a nepoddajné. Postižená je zejména dolní třetina, která je stářím a namáháním opotřebovaná (rozdvojené konečky). „Vlasy tady bude nutné stříhat po etapách, až zmizí nekvalitní část, která nedrží tvar a vypadá neupraveně. Po-hrajeme si i s odstínem. Tereza má vlasy promelírované a vybledlé. Raději bych ji viděl v něčem výraznějším a kontrastnějším,“ doporučil kadeřník Milan.

Jak Milan řekl, tak také provedl. V horní partii několik proužků melíroval zesvětlovačem a na zbytek aplikoval světle hnědý přeliv.

Délku vlasů Milan zarovnal do výše lopatek, a to po částech. Celkově se sestříhalo do obličeje, aby se docílilo odlehčení. Vlasy tak spadnou od postranní pěšinky kolem dokola rovně. Ofina pak byla nad čelem pravidelně rozdělena a sestřižena do třásní. Nakonec postačilo vlasy přetřít regeneračním sérem a vyžehlit do rovna. Vznikla tak krásná variace, která Terce přijde vhod i pro každodenní úpravu.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Jana se tentokráte rozhodla pro denní přirozené líčení, které sjednotí barvu pleti a vyzdvihne všechny přednosti. Je slušivé, decentní a přitom velmi originální. A Tereze bude slušet.

Na odlíčenou pleť Jana nejdříve nanesla denní krém a nechala ho jemně vpít do pleti. Vybrala správný odstín make-upu a důkladně ho rozetřela ke krku. Na drobné nesrovnalosti použila korektor a celý obličej přepudrovala sypkým pudrem.

Při líčení očí použila Jana pěnový aplikátor, kterým nanesla nejsvětlejší bílý stín na celé horní víčko a rozetřela ho do ztracena. Vnější koutek vystínovala tmavším zlatým stínem směrem k obočí. Rty nakonec orámovala konturovací tužkou, kterou rozetřela pomocí vatové tyčinky směrem do rtů. Rtěnkou a leskem ve dvou barvách zvýraznila převážně okraje spodního rtu. Ještě převléci do nového svetru a jde se na focení!

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Dany následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – hnědé a bílé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem, kontura a lesk na rty,

A co na proměnu říkala Tereza?

„Vždy jsem měla vlasy stejné a bála se jakékoliv změny. Teď vůbec nelituji, že jsem se pro-měny zúčastnila.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik


  • 1x týdně (pro péči o pokožku v době spánku) je vhodné používat přípravek Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci, který se doplní maskou Masque Creme Hydran

Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku. Design Patch Yeux
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Pleť umýt vodou a pravidelně používat hydratační emulzi Hydratation 24 Controle
  • Večer pouze sérum proti prvním vráskám Les Autentiques serum

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Milan Hujer, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot