„Měla jsem ohromnou radost, když si mě a sestru čtenáři do proměny vybrali. Už dlouho jsem chtěla udělat něco pro sebe,“ svěřila se Šárka, která miluje zážitky a ráda zkouší nové věci.

Před proměnou...

Šárka je velmi temperamentní, a tak stále něco podniká – třeba vyráží na různé turistické procházky a cyklistické výlety. Nejvíce se vždy těší na Praha-Prčice, na které celý rok trénuje a pak porovnává síly s ostatními cyklisty. To všechno ji vedlo k tomu, že si přála účes, který bude sice moderní, ale také užitečný a pohodlný pro její styl života.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Kadeřnice Bára si pro Šárku připravila krátký sestřih, který je moderní a skvěle se hodí pro aktivní ženy. Je tedy vhodný pro dámy, které doma nechtějí ztrácet čas složitou úpravou účesu. Pro oživení bylo ale nutné změnit také barvu. Kadeřnice tedy navrhla oživit světlý odstín zářivě hnědou a „vložit“ do ní trendy blond proužky. To se Šárce líbilo, a proto se Bára mohla směle pustit do práce…

Vlasy nejdříve prosvětlila v přední části a na zbytek vlasů aplikovala tmavou barvu s odleskem do měděna.

Střih probíhal následovně: Po stranách a na šíji Bára vlasy zkrátila a sestříhala směrem k te-meni. Vlasy tak získaly tvar a objem. Aby se nezúžil obličej, nechala vršek o několik centimetrů delší. Tím se u strany vytvořila hustá ofina. Nakonec Bára ještě rozetřela vlasový krém v dlaních a „vjela“ Šárce do vlasů. Jednotlivé prameny poté vyfoukala a přelakovala fixačním sprejem s leskem.

S vizáží poradí vizážistka

Šárka dbá o vizáž a i přes svůj věk se ráda líčí. Není si ale jistá, zda postupuje správně. Chtěla poradit, jak zakrýt mimické vrásky a vyrovnat strukturu pleti. Vizážistka Marie jí tedy navrhla jednoduchý make-up, který jí při domácím zkrášlování přijde vhod.

Pro oživení pleti Marie nejdříve nanesla ochranný krém s obsahem UV faktoru. Dále použila speciální protivráskový make-up, který má velmi dobrou krycí schopnost a zároveň nemastné složení. Povrch pleti pak zjemnila sypkým pudrem. Na závěr použila tmavé oční stíny (v závislosti na tónu pleti, barvě očí a oblečení).

Obočí bylo tentokrát jednou z nejdůležitějších částí líčení obličeje. Očím totiž dodalo moc a sílu. „Nesprávný tvar může působit dojmem smutku, přísnosti apod.,“ upozorňuje Marie, která musela nejdříve „vyhladit“ malé nesrovnalosti na kořeni nosu a dočistit konturu vytrháním jemných chloupků směrem nahoru od spodní linie. Celé obočí pak zvýraznila tónovacím kartáčkem tak, že jednotlivé chloupky načárkovala. Zdraví a ženský vzhled tváři dodala bronzová tvářenka a světle růžová rtěnka.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Šárky následující přípravky dekorativní kosmetiky

Podkladový hydratační krém Sephora – sublimateur de teint
Dior Teint Diorlift protivráskový make-up
Dermacol kompaktní pudr
Bourjois (tmavě zelené, šedé a třpytivé oční stíny)
Dior konturovací tužka na rty
Dior rtěnka rose
L´oréal Panoramatic Cool – revitalizační řasenka
Bourjois tvářenka bronz

A co na proměnu říkala Šárka?

„Jsem nadšená, takový účes jsem si přála! V proměně jsem se nezklamala.“

Připomeňte si proměnu Šárčiny sestry Jindřišky a podívejte se, jak jim to společně sluší:

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Odličování začneme pleťovým mlékem, které naneseme na obličej. Ten pak lehce masírujeme krouživými pohyby, poté důkladně otřeme vatovými tamponky. Dále jen dočistíme pleťovou vodou bez alkoholu.



  • Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci.
  • Denní krém Design s vyhlazujícími účinky.
  • Oční krém Design Begard.


Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje.
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku.
  • Design Patch Zeus.
  • Na oči doporučujeme používat preventivní oční krém na první vrásky Rides Relax Begard.

Obličej ráno: Obličej večer:
  • Design Visage – intenzivní restrukturalizační krém s A.G.E. s kompenzačním komplexem.
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: